Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Зададени въпроси - личен профил

Успешно добавено в бележника!

Изпрати съобщение

Georgiev12

152
точки

164
кредити

Отговори: 0 Съвети: 0 Посещения:837
Въпроси: 5 Публикации: 0 Коментари: 0
Включи се към моята мрежа: https://ceb.bg/index/register/inv/4944 - Линк за покана
Зададени въпроси: 5
Как да се накара Мажоритарен собственик да дава отчет?
Съсобственик съм 28% по нотариален акт на магазин в София. Както другите съсобственици, така и аз имаме проблеми с мажоритарният собственик които управляват магазина (той е мажоритарен заедно със сина си, но не и сам). Мажоритарният собственик категорично отказва да даде договорите и анексите за наем, отказва да даде отчет за разпределението на наема, отказва да даде контактна информация на другите собственици. Както всякакъв вид информация свързана с обекта. Никога не съм видял свободният магазин да е обявен на интернет, а и отказва да даде информация кой е брокера и къде са обявите. Всичко става потайно, скрито, задкулисно и всички тези действия водят до съмнението за отклоняване на средства и съмнителни сделки. Как може да се накара мажоритарният да даде договорите, анексите, пълен отчет за потока на парите и да бъде напълно прозрачно и честно? Как може да се разреши този казус? Благодаря предварително
Раздел:

Правни казуси

Населено място:

София

Зададен на: 25.05.2021 Последен отговор: 27.05.2021

Отговорено преди 3 год. от адв.Галина Чанкова

Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и всички отговори
Особени представители при съдебна делба
Здравейте, проведох няколко консултации за съдебна делба на имот с много собственици. Има много голяма вероятност да бъдат назначени няколко особени представители поради количеството на собственици с много малък %. Получих два различни варианта за заплащането/компенсирането на особените представители. 1 вариант: ищеца плаща разноските по всичките особени представители, независимо колко са. Този вариант ще направи имота неделим заради разходите. 2 вариант: след като е съдебна делба на имот, то разноските на особените представители се покриват от всички (ищец и ответници) в зависимост от техният %. Този вариант е по-допустим за разделянето на имота. Кой от двата варианта е реалният? Как ще протече подобна делба? Благодаря ви
Раздел:

Правни казуси

Населено място:

София

Зададен на: 25.05.2021 Последен отговор: 27.05.2021

Отговорено преди 3 год. от адв.Галина Чанкова

Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и всички отговори
Обсебен Съсобствен Имот
Наследих от баща си процент в магазин който той е получил от реституция. Магазина има много съсобственици. Трима човека, мажоритарен собственик 51%, друг собственик 28%, и СИНА на 28% съсобственик са го обсебили. Трябва да отбележа, че СИНА на 28% собственик, НЯМА никакъв дял в имота но той уговаря и подписва договори без знанието и съгласието на останалите съсобственици (22-та%), които НЕ се познават помежду си. СИНА, който подписва и ръководи, се изпуснал пред някого, че целта е със стечение на времето да „Абсорбират“ останалите 22%. Отказват да дадат договора или разчет.Не редовно се депозират различни суми „наем“ и обяснението за разликата е приспаднати 10% за НАП и разходи. До сега нямам депозит в НАП. Как мога да ги накарам да станат напълно прозрачни в ръководството? Целта е да продам часта, но не да бъда „абсорбиран“. Изрично съм казал на СИНА, че няма никакви права от мен. Азк какви права имам в този имот?
Раздел:

Правни казуси

Населено място:

София

Зададен на: 11.10.2020 Последен отговор: 18.10.2020

Отговорено преди 4 год. от адв.Галина Чанкова

Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и всички отговори
Издирване отказ от наследство
Здравейте, Появи се ново наследство от пра дядо ми по майчина линия, и в момента има заведена съдебна делба от един от многото наследници. Майка ми е починала, но разбрах от роднини, че тя след като майка и почива тя се е отказала от наследството си по майчина линия. Как мога да издиря този отказ и да взема копия от документите които са вписани по този отказ? Благодаря ви много.
Раздел:

Други

Населено място:

София

Зададен на: 01.03.2018 Последен отговор: 01.03.2018

Отговорено преди 7 год. от адв. Симеонова

Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и всички отговори
Дохода от наем да се декларира не от собственик на имота?
Баща ми беше съсобственик (20%) в магазин и преди години прехвърли неговата част на мен но той се издържа/ ползва изключително от този наем. Има договор подписан от мое име и от името на другите съсобственици с наемателя. Служебните бележки за авансов данък на тези 20% наем идват на мое име и аз попълвам данъчна декларация всяка година. Може ли чрез анекс към този договор да се упомене че моят дял да се изплаща на баща ми и на негово име да са служебните бележки за авансов данък и дохода да се отчита на неговата данъчна декларация?
Раздел:

Наем

Населено място:

София

Зададен на: 09.06.2015 Последен отговор: 10.06.2015

Отговорено преди 10 год. от Georgiev12

Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и всички отговори

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив