Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Коментари на отговори - личен профил

Успешно добавено в бележника!

Изпрати съобщение

Десислава

155
точки

164
кредити

Отговори: 0 Съвети: 0 Посещения:906
Въпроси: 5 Публикации: 0 Коментари: 0
Включи се към моята мрежа: https://ceb.bg/index/register/inv/4096 - Линк за покана
Коментари на отговори: 2
Даряват ми къща срещу гледане, как да избегна и мъжа ми да му е наследник?
Здравейте, дядо ми иска да ми прехвърли къщата си срещу гледане. Омъжена съм, но не в много добри отношения с мъжа ми и искам да знам как мога да получа тази къща и ако в бъдеще се разведем, той да няма никакви права над имота. Дядо ми казва, че трябва да сключим договор за гледане. Има ли договор за дарение, в който се спазва по-горното условие, ако се разведа, да си остане за мен? Благодаря ви!
Раздел:

Правни казуси

Населено място:

Варна

Зададен на: 04.11.2014 Последен отговор: 10.11.2014
 

Коментар на Десислава: Сега разбрах, че мога да ползвам нотариус по местоживеене, в моя случай Несебър. Дали мога да наема адвокат, който не е местен, да подготви всичко нужно, а в Несебър да отидем за подписването? Да не стане така да се хванат за нещо, само защото не са го изготвяли те?

Дата на коментара: 09.11.2014  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Посредничество при краткосрочно отдаване под наем
Здравейте, искам моята фирма да отдава под наем няколко имота на чужденци. Всеки имот е със собственик отделна фирма. За целта ми трябва категоризация на името на моята фирма на всеки обект, а за да ми направят категоризация, от туристическия отдел искат договор за наем между моята фирма и всяка фирма, която има имот и иска аз да посреднича. Въпросът ми е как е най-добре - да е договор за наем, с твърда посочена сума, или варианта, който за мен е по-удачен, да е процентен договор. В същото време искам цялата сума, която наемателят плаща, да минава през моя касов апарат. Аз да си удържам комисиона и да изплащам веднъж месечно дължимото на собственика. Аз да плащам всеки месец нощувките към общината. Въпросът е, че ще има и комисион към да речем booking.com. Възможно ли е да направим такъв договор - хем да е процентен, хем цялата сума да минава през моя касов апарат?
Раздел:

Наем

Зададен на: 01.08.2014 Последен отговор: 01.08.2014
 

Коментар на Десислава: Това е единия вариант, но има и друг, който ми казаха от туристическия отдел - с договор за наем и собственика отиваме при тях и вече с моята фирма правя категоризацията. Даже и варианта, посочен от вас те го виждат по друг начин - значи или аз ще се занимавам, или собственика. Ако ще съм аз, с договор за наем отивам да правя категоризации. Ако ще са те, самите те си правят категоризация и след това могат да ме опълномощят вместо тях да пускам месечните уведомления за брой почивки и да плащам. Но така аз работя от името на тяхната фирма, което не е целта. Така както го описвате вие, звучи приемливо за мен. Аз така или иначе си имам и пълномощно, така че мога да го задействам да е така.

Дата на коментара: 01.08.2014  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив