Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Дадени отговори - личен профил

Успешно добавено в бележника!

Изпрати съобщение

Mариана Тороманова

694
точки

Брокер

100
кредити

Отговори: 45 Съвети: 0 Посещения:2879
Въпроси: 0 Публикации: 0 Коментари: 0
Включи се към моята мрежа: https://ceb.bg/index/register/inv/3919 - Линк за покана
Дадени отговори: 45
Строене на къща в близост до трафопост
На какво растояние е допустимо жилищното строене в близост до трафопост
Раздел:

Правни казуси

Населено място:

Пловдив област

Зададен на: 15.05.2022 Последен отговор: 22.05.2022
 

Отговор на Mариана Тороманова : Минималните изисквания за отстояния и сервитутните зони за енергийните обекти са уредени с Наредба № 16 от 9.06.2004 г. за сервитутите на енергийните обекти и по-точно Приложение № 1 към чл. 7, ал. 1, т. 1. Вашият случай вероятно е в т.5 на Приложението.

Дата на отговора: 16.05.2022  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
прехвърляне на недвижим имот
Необходимите данъци и такси при прехвърлянето на недвижим имот
Раздел:

Данъци и такси

Зададен на: 20.06.2019 Последен отговор: 20.06.2019
 

Отговор на Mариана Тороманова : В допълнение - разходите включват и други нот.такси - за брой страници на нот.акт, ако се налага заверки на копия, евентуално съставяне/написване на нотариалния акт, ако за това ще ползвате услугата на нотариуса, както и банковите преводни такси за такса вписване и местен данък. Уточнете сумата предварително с конкретния нотариус. Всички разходи обичайно се предават на нотариуса след подписване на нот.акт, а след вписването му в АВ се връчват разходните документи.

Дата на отговора: 20.06.2019  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
продажба на жилище
Здравейте,защо брокерката ,която наех да продаде моя апартамент иска да и предоставя освем копие от нотариален акт и предишния нотариален акт на предишните собственици и трябва ли да имам договор с нея предварително-страхувам се да не бъда измамена трябва ли да имам адвокат за тази процедура продажба
Раздел:

Продажба на имот

Населено място:

София

Зададен на: 07.12.2018 Последен отговор: 09.12.2018
 

Отговор на Mариана Тороманова : Предходният нотариален акт обикновено е необходим за получаване на удостоверение за тежести за 10 годишен период назад, в случай, че имотът е придобит в по-кратък срок. С този нот. акт брокерът Ви може да се снабди и сам от съответната Служба по вписванията. Препоръчително е да имате писмен договор с наетия от Вас брокер, с който ще регламентирате взаимните си задължения, права и срок на поръчката. Добре е да се уверите в професионализма и коректността на брокера преди да го наемате, за да сте спокойна по време на продажбата. Важно условие е дали предоставяте ексклузивни права или не - ексклузивните права задължават брокера да не ограничава огледите само с купувачи свои клиенти, а да работи по офертата и с други брокери, като не отказва огледи за техни клиенти - купувачи. Професионално работещият брокер може да Ви спести доста от проблемите, с които бихте се сблъскали по време на предлагане на имота, огледи, договаряне на продажната цена и други условия в зависимост от конкретния случай. Брокерът ще бъде до Вас до последната стъпка от продажбата, вкл. предаване на владението на имота на новия собственик, който момент е също важен при сделката. Ако имате съмнения в защита на интереса Ви, може да наемете адвокат при намиране на купувача и съставяне на предварителния договор или директно подписване на нотариалния акт.

Дата на отговора: 08.12.2018  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
ЧСИ
Закупих имот от Чси. Подадох молба за заличаване на ипотеки и вдигане на забрани. Отказано ми беше. От един месец имало нов закон, Какво да направя?
Раздел:

Покупка на имот

Населено място:

Плевен

Зададен на: 02.11.2018 Последен отговор: 03.11.2018
 

Отговор на Mариана Тороманова : Прегледайте коментарите тук: https://ceb.bg/question/view/vyzbrana-vyrhu-nedvijim-imot-idq-6182.html. Възбраната е била заличена след подадена молба от взискателя и може би и от ЧСИ. Успех!

Дата на отговора: 02.11.2018  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Предоставяне ключ от имот на брокерска агенция за огледи
При сключване договор за посредничество с брокерска агенция вписва ли се и предаването на ключ на брокер. Няма да имам възможност да присъствам на огледите на имота ми. Трябва ли да справи протоkол за огледа. Благодаря
Раздел:

Продажба на имот

Населено място:

Пловдив

Зададен на: 25.08.2016 Последен отговор: 25.08.2016
 

Отговор на Mариана Тороманова : По-интересно е защо са възникнали за Вас тези въпроси?! В договора за посредничество се вписват правата и задълженията на двете страни. Ако Вие не обитавате постоянно имота или ще отсъствате в срока на договора, логично е да предадете ключ и това да е вписано в договора, с което пък брокерът получава правото на достъп до имота без Ваше присъствие, за да може да изпълнява едно от задълженията си - да извършва огледите с потенциални купувачи/наематели, без да съобразява възможностите на собственика за осигуряване на достъп. Относно протокол за оглед - такъв подписва всеки брокер в свой интерес както за защита от нелоялни купувачи/наематели, така и за отчетност пред Доверителя. Протокол за оглед обичайно се съставя и подписва между брокера и клиента купувач/наемател.

Дата на отговора: 25.08.2016  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив