Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Дадени отговори - личен профил

Успешно добавено в бележника!

Изпрати съобщение

Клара Парунова

235
точки

Адвокат

100
кредити

Отговори: 3 Съвети: 0 Посещения:2101
Въпроси: 0 Публикации: 0 Коментари: 0
Website: http://bg.trinity-homes.eu/
Фирма: Агенция за недвижими имоти TRINITY HOMES
Включи се към моята мрежа: https://ceb.bg/index/register/inv/3630 - Линк за покана
Дадени отговори: 3
Прехвърляне на имот между роднини
Здравейте, Чичо ми иска да прехвърли имот на мое име. Имам следните въпроси: 1. Кой е най-удачният начин това да се случи, като се има предвид, че той не иска от мен да му заплащам имота; с други думи - дарява ми го. 2. Чичо има ипотекирани други имоти по инвестиционен кредит в местна банка. Има ли вероятност банката да предяви претенции към имота, въпреки че той не фигурира в договора за ипотека, ако се стигне до момент, в който той не може да обслужва кредита си? Предварително благодаря за съвета!
Раздел:

Ипотека

Зададен на: 07.04.2014 Последен отговор: 09.04.2014
 

Отговор на Клара Парунова : Здравейте, имотът може да бъде прехвърлен чрез дарение, като данъка при прехвърлянето се определя от родствената връзка между дарителя и дарения. След дарението в случай, че имотът не е ипотекиран, кредиторите на Вашия роднина, не могат да имат претенции спрямо Вас.

Дата на отговора: 07.04.2014  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Общинска земя
Здравейте! Интересувам се кьм кого мога да се обърна дали вьпросната земя е общинска и какьв е редът за закупуване?
Раздел:

Покупка на имот

Населено място:

София

Зададен на: 29.01.2014 Последен отговор: 03.02.2014
 

Отговор на Клара Парунова : Здравейте, Относно статута на земята, можете да направите справка в Общината - техническа служба или информационен център. А процедурата за закупуване на общинска земя е чрез провеждане на търг.

Дата на отговора: 29.01.2014  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Запитване за продажба
Здравейте! Бих искала да се допитам до вас относно следният случай. Имотът ми е проблемен във връзка с това, че съпругът ми, с когото сме съсобственици на къща, не желае да я продава, а аз искам да продам своя дял като идеални части. Моят имот е 1/2 идеална част от къща, град Созопол, 1-ва линия море, на 50 м от централен плаж. Общата площ на къщата е 160 кв.м, 50 кв.м двор, тухла, строена е 1981-ва. Пет от стаите разполагат със собствени тераси, къщата има и три бани-тоалетни плюс три големи и шест по-малки стаи, както и таванско помещение. Има възможност за разширяване на къщата отпред и отстрани. Има възможност и да се строи цял етаж над третия - общинско разрешение). Можете ли да ми кажете ориентировъчна цена, на която да я пусна за продажба, и най-важното, ако познавате агенции или влогови каси, които биха се заинтересували от имота. Засега това е. Чакам отговор от Вас. Маргарита Христова тел. 0899472370 и-мейл: margobulgaria@abv.bg
Раздел:

Продажба на имот

Населено място:

Бургас област

Зададен на: 29.01.2014 Последен отговор: 29.01.2014
 

Отговор на Клара Парунова : Здравейте, г-жо Христова, Всеки недвижим имот, придобит по време на брака, става семейна имуществена общност, независимо на чие име се води. Семейната имуществена собственост е бездялова - т.е. принадлежи общо на двамата съпрузи, без всеки от тях да има определен дял. Тя не може да бъде прекратена, докато трае брака между съпрузите. Ако постигнете съгласие за продажбата със съпруга си, нашата агенция за недвижими имоти Тринити Хоумс, може да ви бъде полезна в определянето на цената и предлагането на имота. За допълнително информация можете да се свържете с нас чрез имейл: trinity_homes@abv.bg или на посочените в сайта контакти http://bg.trinity-homes.ru/. С уважение, адв. Клара Парунова

Дата на отговора: 29.01.2014  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив