Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Дадени отговори - личен профил

Успешно добавено в бележника!

Изпрати съобщение

Иван Петров

284
точки

Консултант

100
кредити

Отговори: 9 Съвети: 0 Посещения:1888
Въпроси: 0 Публикации: 0 Коментари: 0
Включи се към моята мрежа: https://ceb.bg/index/register/inv/3374 - Линк за покана
Дадени отговори: 9
Изоставена къща с двор
Здравейте, имаме стара къща с дворно място 4 дка в село. Има и други постройки. Колко горе-долу струва един такъв имот? Къщата е изоставена отдавна и не е в добро състояние. Благодаря предварително.
Раздел:

Продажба на имот

Населено място:

Сливен област

Зададен на: 30.10.2013 Последен отговор: 30.10.2013
 

Отговор на Иван Петров : Изключително малко информация сте дали за да може да Ви се отговори. В кой район се намира къщата тухлена ли е, на колко етажа е, каква квадратура има, от колко време не е обитавана, в какво състояние е, другите постройки в двора в къкво състояние са?

Дата на отговора: 30.10.2013  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Оценка на недвижим имот
Здравейте, във връзка с покупка на апартамент, искам да ви попитам каква може да бъде оценката на недвижим имот: гр. София, кв. Надежда 4 строителство 65 г. квадратура по нотар. акт 57 м2, без вкл. избено помещение с изолация, дограма Благодаря ви предварително.
Раздел:

Оценка на имот

Населено място:

София

Зададен на: 29.10.2013 Последен отговор: 14.11.2013
 

Отговор на Иван Петров : Според мен цената на Вашето жилеще може да бъде между 25 000 - 30 000 евра. Подържам мнението на Емилиян Кирчев, че по-точна оценка на имота може да се направи след оглед на място.

Дата на отговора: 30.10.2013  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Къща от ЧСИ
Здравейте, Имам едно питане. Искам да участвам в търг за закупуване на къща от частен съдебен изпълнител. Къщата е изета от собственика от банката поради ипотечен кредит тя се намира в едно село, близо до Кюстендил. Нещото, което ме притеснява, е, че къщата не е нанесена върху скицата на селото, т.е. на скицата седи само парцелът. Къщата иначе в документацията си има нотариален акт, който отговаря на самия строеж. Данъци на къщата, всичко си има. Но всъщност не знам как да разбера законен строеж ли е тя и дали си струва да участвам? Иначе преди ипотеката има още една продажба, мисля.
Раздел:

Покупка на имот

Населено място:

Кюстендил

Зададен на: 24.10.2013 Последен отговор: 29.10.2013
 

Отговор на Иван Петров : За да разберете дали е законен строежа може да се опитате да извадите разрешението за строеж, както и разрешението за ползване от съответната община, които документи предполагам фигурират като представени за съставянето на нотариалният акт, с който е ипотекирана къщата.

Дата на отговора: 28.10.2013  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Договор за рента
Земеделска кооперация работи повече от години наследническа земя. Писах писмо до районна прокуратура и получих отговор, че зем. кооперация ще сключи договор с един от нас. Договорът ще бъде сключен 2013 г. Но за да ни изплати рента за 5 години, срокът на договора може ли да е от 2008 г.? Или как ще ни изплати рента за 5 години?
Раздел:

Земеделска земя

Населено място:

Бургас

Зададен на: 26.10.2013 Последен отговор: 29.10.2013
 

Отговор на Иван Петров : Ако земеделската кооперация се съгласи да подпише договор със задна дата може на базата на този договор да Ви изплати рентата, но не е редно да се подписва такъв договор. В другият случай трябва да докажете, в съдебен процес, че земеделската кооперация е ползвала земята, и да ги осъдите за неоснователно обогатяване вследствие на ползването и за последните 5 години. Задължително си подпишете договор за годините напред.

Дата на отговора: 28.10.2013  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Договор с общината
Наех помещение от общината - кафе аператив със срок на договора 5 г. В него пише, че всички направени подобрения са за сметка на наемателя и се предават на наемодателя след края на договора. Общината обяви търг за подажба на помещението преди изтичане на 5 г. договор /има го като клауза/. Спечели го друг. На 3.09. получих предизвестие за прекратяване на договора. Изнесох си климатика, лампите, окачения таван, шкаф-мивките, ел.инсталацията, която направих /те не са в стената/ и оборудването. Уговорих се по тел. с общ. служител на 7.10. да предам обекта. При получаването му не съм подписвал приемно-предавателен протокол. На същата дата ми се обажда кметът на селото, че новият собственик е вътре в обекта. Две седмици по-късно пристига общ. комисия и прави констатации, че има разрушени стени, изкъртена мазилка, течащ таван, прави снимки и получавам заплаха, че общината ще предяви иск за 20 000 лв. срещу мен. Насочете ме какви са моите предимства и минуси в очертаващия се казус. С кои нормативни актове да с запозная? Дидо
Раздел:

Правни казуси

Зададен на: 26.10.2013 Последен отговор: 29.10.2013
 

Отговор на Иван Петров : Без да се прочете договора, който сте сключили не може да се каже нищо конкретно. Правата и задълженията както и неустойките на договора за наем се уреждат съгласно ЗЗД.

Дата на отговора: 28.10.2013  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори

Тагове

двамата

  

заповед

  

договор

  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив