Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Коментари на отговори - личен профил

Успешно добавено в бележника!

Изпрати съобщение

Росица

155
точки

134
кредити

Отговори: 0 Съвети: 0 Посещения:894
Въпроси: 2 Публикации: 0 Коментари: 0
Включи се към моята мрежа: https://ceb.bg/index/register/inv/2566 - Линк за покана
Коментари на отговори: 2
Закупуване на имот
Здравейте, става въпрос за имот, който е даден на съдия изпълнител. Даден човек след като е спрял да плаща заемът си и му отнемат жилището. Проблемът е, че сега даденият човек не живее в града и ни казват, че жилището не може да бъде отворено за оглед, а след като бъде спечелено на търг ще се отвори от човека, който е дал най-висока цена. Искам да попитам дали има институция която може да ни каже нещо повече за блока, както и скици на самия апартамент? Искам да попитам още нещо - дали след спечелване на търга отпадат всички натрупани сметки върху имота и новият собственик започва от нула?
Раздел:

Покупка на имот

Зададен на: 20.02.2013 Последен отговор: 02.03.2013
 

Коментар на Росица: Благодаря за отговора!!! Може да проверим в общината или ДАГ, той блока не е много стар на 10 години е може и да има някаква информация.

Дата на коментара: 23.02.2013  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Купуване на част от имота
Здравейте, искам да ви попитам две неща: 1. С моя приятел искаме да си купим жилище, което сме си харесали. Между нас няма брак и искаме жилището да бъде на името и на двамата. Достатъчно ли е и двете имена да са вписани в нотариалният акт или трябва още нещо и заплаща ли се нещо допълнително? 2. Жилището, което сме си харесали, е къща и малък двор. Ние закупуваме целия етаж, и 50 % от двора от собственика, а другият етаж и 50 % от двора остава за досегашния собственик. Искам да попитам дали може при покупката да се опише коя точно част от земята е за нас, коя за него и кои части си оставят общи, за да не възникват бъдещи проблеми. Благодаря Ви предварително!!!
Раздел:

Покупка на имот

Зададен на: 05.01.2013 Последен отговор: 07.01.2013
 

Коментар на Росица: Благодаря за отговора ви!!! Само не разбрах това "ако размера на парцела позволява това" смисъл по закон за да се раздели нотариално трябва да е над някакви определени квадратни метра или зависи какво е разположението на самата постройка и на земята около нея.

Дата на коментара: 07.01.2013  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив