Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Коментари на отговори - личен профил

Успешно добавено в бележника!

Изпрати съобщение

Георги Димов

211
точки

220
кредити

Отговори: 0 Съвети: 0 Посещения:1817
Въпроси: 8 Публикации: 0 Коментари: 0
Включи се към моята мрежа: https://ceb.bg/index/register/inv/1774 - Линк за покана
Коментари на отговори: 10
Изменение на кадастрална карта
Няколко години преди публикуване на кадастрална карта на градски подрайон е осъществена делба на партерен апартамент ма магазин и остатък апартамент. В картата тази промяна не е отразена, въпреки че е съгласувана с общината, където има архитектурен проект и промяна на предназначение. От Кадастъра ме насочват да търся геодезист за отразяване на промяната, въпреки че те не са отразили изменението, съществуващо в информационния масив на общината. Считам, че не трябва да ме товарят с необосновани разходи не по моя вина /предоставих им чертеж за изменението/ и корекцията трябва да се направи служебно. По какъв начин е най-добре да предявя претенциите си - с жалба до н-к Служба Кадастър иди пред съда? Благодаря за отговора!
Раздел:

Правни казуси

Зададен на: 25.07.2014 Последен отговор: 30.07.2014
 

Коментар на Георги Димов: За да ми изготви геодезист скицата взема 150-250 лв.+такси за Кадастъра.Колко ще платя за обжалване на отказ пред АС и каква е вероятността да уважат искът ми.Заявлението до Кадастъра свободен текст ли е или по техен образец? Благодаря.

Дата на коментара: 30.07.2014  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Данък автомобил
Мога ли да декларирам отказ от собственост върху лек автомобил /стар и в неизвестност/ по чл.99 от ЗС вр. с чл.44 от ЗЗД пред Общината с цел отписване на данък и заличаване на данъчна партида /пирамида/? Притежавам документи, че колата не е минавала от 4 год. преглед и няма ГО от 5 год. Тези документи могат ли да послужат съгласно чл.54 от ЗМДТ? Благодаря за отговора.
Раздел:

Данъци и такси

Зададен на: 22.11.2013 Последен отговор: 23.11.2013
 

Коментар на Георги Димов: Отговорът Ви е издържан,но доколкото се касае за хиляди случаи като моя,смятам,че законодателството трябва да дава възможност за освобождаване от такава нежелана собственост,макар и с по-нов образец номера,когато явно не се ползва.Нещата законодателно да се пререгулират така,че да се изчистят старите случаи и не се дава възможност за нови.Закрепостяването към човек е феодализъм,а към вещ-още по-лошо!Още повече,че и у нас навлиза прехвърляне на МПС без нотариус.

Дата на коментара: 23.11.2013  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Прехвърляне на данък МПС
През 2002 г. упълномощих лице да се разпорежда с колата ми като му предадох владението. През 2004 упълномощеният преупълномощава трето лице, без да ме уведоми по чл.43 от ЗЗД. След бездокументно разпореждане, впоследствие колата се загубва /преупълномощеният отказва да посочи местонахождението и съответното лице/. През 2010 г. оттеглих дадените пълномощия. Мога ли да осъдя упълномощения да плати данък МПС за три години назад от 2013 г. съгласно чл.57(1) от ЗС и чл.43(3) от ЗЗД? Не е ли редно да бъде приет закон, според който при такива случаи и неплатена ГО от три години собственикът да може служебно да бракува автомобила?
Раздел:

Правни казуси

Зададен на: 22.05.2013 Последен отговор: 22.05.2013
 

Коментар на Георги Димов: Благодаря за отговора.От полицията ми отказаха издирване с мотив частно-правен спор.Съдията даде тълкувание,че е в тежест на ищеца да докаже,че ответникът владее процесния автомобил поради което загубих делото.Може би е трябвало да съдя преупълномощения,който си мени адресите и е трудно откриваем?Окръжният съд също се произнесе не в моя полза.Сега смятам да занимавам началника на РДВР.Не се притеснявам от актове и др. тъй като автомобилът сигурно вече е рециклиран/няма и кого да съдя за противозаконно унищожаване/.За този автомобил не се плаща ГО от 5 години-затова направих предложението за законодателна промяна.

Дата на коментара: 22.05.2013  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Земеделска земя
Моля да поясните как мога да установя кой очертава и съответно обработва нивата моя собственост?Достъпни ли са картите на землищата в сайта на съответната община и как може да се получи достъп?
Раздел:

Земеделска земя

Населено място:

Варна

Зададен на: 01.02.2013 Последен отговор: 02.02.2013
 

Коментар на Георги Димов: Простете,може ли процедурата да се осъществи дистанционно-нивата е на другия край на България?

Дата на коментара: 01.02.2013  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Земеделска земя с неясен ползвател
Здравейте, собственик съм на нива,придобита по наследство чрез договор за доброволна делба между наследниците от 2004 г. Решението на ПК е от 1998 г., притежавам и скица от 2007 г. Живея в далечно населено място и отдавна не съм посещавал местността.Знам,че е равно,до ж.п. линия и сигурно някой го обработва. Тази година подадох Декларация по чл.69 като предпочетох комасирано ползване с аренда. Пазя пощенската разписка. Досега не съм получил уведомление от ОСЗГ какво се случва,нито съм получавал някаква рента. Трябва ли да предприема нещо допълнително, за да финализирам процедурата? Мога ли да търся рента от ползвателя на земята за минали години и докога?
Раздел:

Земеделска земя

Населено място:

Кюстендил област

Зададен на: 06.11.2012
 

Коментар на Георги Димов: Тъй като никой не ми отговори,ще се опитам да си отговоря сам. Декларацията по чл.69 не представлява ли искане към кмета да издаде заповед по чл.34/1/.Това не е ли негово и на ОбСЗГ служебно задължение?Те биха могли и да глобят неизрядните ползватели по чл.40/1/ от 2000-10000 лв.Трябва ли да подам жалба за това до ОблСЗГ?Може би въпросът ми е по-скоро от правно естество?

Дата на коментара: 13.11.2012  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси

Тагове

колата

  

лице

  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив