Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Дадени отговори - личен профил

Успешно добавено в бележника!

Изпрати съобщение

Антон Илиев

10133
точки

Брокер

461
кредити

Не е важно колко пъти ще паднеш, а когато си повален да успееш да станеш отново!

Отговори: 308 Съвети: 11 Посещения:22307
Въпроси: 2 Публикации: 6 Коментари: 0
Website: http://www.ka5.bg
Фирма: КА5 имоти ЕООД Още от тази фирма
Включи се към моята мрежа: https://ceb.bg/index/register/inv/148 - Линк за покана
Дадени отговори: 308
.банка дск
значи имам пресрочно изискуем кредит към банка на мое име имам една втора от апартамент който е 54 квадрата и отделно една четвърт от двуеташна къща на село със обща кврадратура 100 кое от двата имота може да продаде съдия изпълнител кредита е потребителси без ипотека Единственото жилище е несеквестируемо колкото знам аз съм сам човек сам живея нямам деца живея на апартамента там мие постоянен адрес какво ще стане със мене ще се радвам да ми отговорите аз искам идеалната част от апартамента да не се продава щото живея там кое наистина може да продаде съдия изпълнителя и другото има ли значение къде живеш и постянния адрес
Раздел:

Други

Населено място:

Търговище

Зададен на: 06.04.2020 Последен отговор: 27.04.2020
 

Отговор на Антон Илиев : Здравейте, нека да ви споделя и още нещо, което според мен е доста важно да знаете. Това, че един имот е ипотекиран в банка и кредита не е обслужван съвсем не означава, че не можете да го пуснете в свободна продажба и да получите доста повече пари за него от колкото ако отиде на публична продан. Разликите са огромни - на публична продан където отиват всички имоти на длъжници, които не са информирани какви права имат се предлагат само на купувачи, които имат налични средства (тоест само на купувачи с кеш пари) всички останали потенциални купувачи, които биха разчитали на ипотечен кредит за покупката НЕ могат да си купят вашия имот от публичната продан. А купувачите с ипотечен кредит заемат доста голям процент от всички покупки в България има си официална статистика и мога да проверя за вашия район какво е съотноешението и да ви кажа. Но не е важно съотношението, а да не губите пари чрез продажба с ЧСИ.

Дата на отговора: 27.04.2020  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Оценка на апартамент
Здравейте. Може ли да ме ориентирате за цената на апартамент намиращ се в Младост 1, на около 20 метра от метростанцията, панел 1978 година, 60 кв., в не добро състояние. Не е живяно дълги години в него. Предварително Благодаря!
Раздел:

Покупка на имот

Населено място:

София

Зададен на: 01.09.2018 Последен отговор: 03.09.2018
 

Отговор на Антон Илиев : Здравейте Ники, състоянието на вашия имот не е толкова важно при определянето на цената му. Много по-важно е на кой етаж е и какво му е разпределението на стаите също така дали е от типа панелни блокове при, които асансьора спира между етажите или спира на етажа на нивото на жилищата. Важно е и точното местоположение на блока както и това дали стаите гледат към булевард по който движението е интезивно или гледат към градинка, паркинг и т.н. Факторите, които определят цената на един имот са доста и не е лошо да се възползвате от една консултация по този въпрос при нас те са безплатни.

Дата на отговора: 03.09.2018  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Покупка на апартамент
Здравей те С приятелката ми ни предстой покупка на апартамен, интересува ме при прехвърлянето възможно ли е да сме съсобственици? И понеже тя дава по голямата част от парите може ли да е упоменато в самия договор или как точно трябва да се постъпи?
Раздел:

Покупка на имот

Населено място:

София област

Зададен на: 06.10.2017 Последен отговор: 05.11.2017
 

Отговор на Антон Илиев : Здравейте Петко, за правната страна на въпроса сте получил изчерпателен отговор. Моята препоръка е да изберете варианта в който записвате кой колко идеални части от апартамента ще получи. Ако половинката ви дава по-голямата част от цената все пак разделете сумите на равни части, защото след години ако се наложи да се разделите, а цената на имота в по-висока или по-ниска няма да има значение кой колко пари е дал при покупката на имтоа, а как ще се подели продажната цена при последваща продажба. Ако ще имате 1/4, а тя 3/4 така да бъде. Имайте предвид, че освен самата цена на имота ще имате и още доста други разходи, които може би е редно да поделите в същото съотношение както сте поделили апартамента (примерно 1 към 4). Ето какво имам предвид с един бърз пример: Цена на имота когато го купувате 90 000 евро. Ако го купувате без кредит местния данък и нотариални такси за София ще са около 6000лв. Ако купувате имота от агенция и не сте си наели предварително брокер вероятно ще дължите комисион за покупката в размер на най-малко 2.5%, което са още 4400 лева, ако имота има нужда от ремонт на стойност 40 000 лева сумите набъбват и достигат до около 50 000 лева, които ви съветвам да разделите в същото съотошение в което ще делите и имота (1/4 от разходите за вас срещи 3/4 за нея). Давам това разделение, защото казвате, че повечето средства ще са от вашата половинка. Ако не разделите тези допълнителни разходи по същия начин е възможно някой от вас при евентуална радяла и продаба на имота да бъде ощетен, защото в нотариалния акт ще пише кой какви идеални части има, но няма да пише кой е платил ремонта, комисионната на агенцията и разходите при нотариуса.

Дата на отговора: 05.11.2017  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
какъв наем
Моля за съвет, какъв наем да поискаме за стар апартамент в Гръцка махала Варна ,64кв.м. Състои се от хол, спалня, малка детска ,малка Г-образна кухня, Б+Т, 2 антрета, непреходен,2 балкона, 4ет.,последен ,но с покрив, строен 1984г.,без асансьор.Мебелите са стари, но здрави . Ремонтиран и чист . karadu@mail.bg
Раздел:

Наем

Населено място:

Варна

Зададен на: 08.05.2017 Последен отговор: 07.09.2017
 

Отговор на Антон Илиев : Здравейте Ярослав, за да нямате финансови загуби и изгубено време или и двете обърнете се към агенция за имоти работеща на територията на Варна аз мога да Ви препоръчам такава. Оценка на това какъв наем можете да получите се прави след посещение на място от професионалист всички други оценки без да бъде видян имота, общите му части и достъпа до него, да се прецени шума от булеварди, съседи, миризми и т.н. не е сериозно да се прави или ще бъде за ваша сметка.

Дата на отговора: 07.09.2017  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
търг от чси спечелен от банка
Защо банка играе на търг за имот ипотекиран от нея.С каква цел?Какво се случва след като тя печели имота?
Раздел:

Покупка на имот

Населено място:

Добрич

Зададен на: 13.05.2017 Последен отговор: 07.09.2017
 

Отговор на Антон Илиев : Здравейте Йовка, всеки може да се яви на търг стига да е изпълнил условията и сроковете за участие. Редовно банките се явяват на търгове и купуват имоти, които са били ипотекирани при тях за да могат да си възвърнат по-голяма част от загубите. Давам пример банката приема за ипотека имот за който отпуска на купувача сумата от 20 000 евро. Купувача и кредитополучател обаче в един момент спира да плаща задължението си и банката не може да си получи обратно сумата, която е отпуснала да кажем, че остават още 18 000 евро. Тогава се стига в един момент до публична продан на имота, но кандидат купувачите, които са се явили не са склонни да платят за този имот повече от 10 000 евро и банката това не я устройва и купува имота за 11 000 евро и го препродава в последствие на цена 18 000 евро или повече ако позволява пазара и има таков търсене като целта е да си върне отпуснатите в началото средства.

Дата на отговора: 07.09.2017  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси

Тагове

кандидат
  
купувачите
  
ипотека
  
банката
  
кредит
  
кредита
  

имота

  
тежести
  
евро
  
къщата
  

имот

  
договор
  
получите
  
оценка
  
дали
  
реалната
  

цена

  
информация
  
пазара
  
цената
  
време
  
ипотечен
  
доходи
  
размера
  
етап
  
сума
  
30000
  
първа
  
получи
  
апартамента
  
ипотеката
  
поред
  
брокера
  
размер
  
максимум
  
жилища
  
ремонт
  
наем
  
сключите
  
доста
  
добро
  
момент
  
струва
  
времето
  
земеделска
  
земя
  
декар
  
години
  
такса
  
проверка
  
рекламата
  
имоти
  
дори
  
продавача
  
събранието
  
щори
  
могат
  
поне
  
улицата
  
агенции
  
собственика
  
инвестиция
  
локация
  
лихвата
  
синя
  
зона
  
часа
  
техните
  
снимки
  
наемателите
  
депозит
  
сметки
  
сметка
  
депозита
  
стрелбище
  
апартаменти
  
собственост
  
общото
  
помещение
  
ползва
  
помещението
  
близо
  
отстъпка
  
средства
  
обезпечение
  
договора
  
нямате
  
предварителен
  
площ
  
банка
  
необходимо
  
бъдещия
  
младост
  
ползвали
  
имотите
  
попада
  
събрание
  
датата
  
поканата
  
абсолютно
  
копие
  
изискват
  
съвсем
  
документ
  
хора
  
теми
  
софия
  
жилище
  
оценител
  
вариант
  
строителя
  
срок
  
гаранция
  
купувач
  
сериозен
  
изминали
  
интернет
  
етаж
  
първи
  
начин
  
части
  
домоуправител
  
сграда
  
плаща
  
наема
  
разчитайте
  
избор
  
точка
  
кредитоискател
  
срещу
  
суми
  
между
  
удостоверение
  
задължението
  
имате
  
магазин
  
купувача
  
предварителния
  
брокер
  
заплаща
  
пребивават
  
докажат
  
вход
  
покрива
  
тогава
  
част
  
дарението
  
преди
  
вероятно
  
момента
  
около
  
пазарна
  
проверите
  
документи
  
агенция
  
сделката
  
комисион
  
случаи
  
агенцията
  
услуга
  
предлага
  
своя
  
комисионната
  
100%
  
капаро
  
стигне
  
цени
  
продават
  
цените
  
оценката
  
купите
  
публична
  
продан
  
процент
  
изберете
  
ползвате
  
добре
  
отношение
  
иска
  
професионалист
  
леля
  
парите
  
одобрение
  
място
  
предварително
  
платите
  
обслужва
  
брокери
  
получат
  
заплащане
  
подобни
  
обяви
  
него
  
наемете
  
разбира
  
зависи
  
симеонова
  
моля
  
адвокат
  
недвижимите
  
относно
  
интерес
  
основно
  
важно
  
разделите
  
купувате
  
лева
  
пари
  
купувачи
  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив