Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Дадени отговори - личен профил

Успешно добавено в бележника!

Изпрати съобщение

Румен Натов

320
точки

Адвокат

100
кредити

Отговори: 5 Съвети: 0 Посещения:3404
Въпроси: 0 Публикации: 0 Коментари: 0
Включи се към моята мрежа: https://ceb.bg/index/register/inv/1124 - Линк за покана
Дадени отговори: 5
Проблеми с хазяин - безизходна ситуация
Наехме жилище под наем, с изричното условие, че търсим тихо и спокойно място. Хазяйката твърдеше, че е тихо, но в последствие се оказа, че ни е излъгала. Искаме да се изнесем, защото за 2 месеца, в които живеем тук, не сме спали нормално и една нощ. Но по договор, не можем да се изнесем преди да са изтекли 12 месеца от сключването му. В противен случай хазяйката може да си задържи депозита. След разговори с нея и отказ от нейна страна да ни върне депозита, при изчистване на всички сметки, стана ясно, че не можем да постигнем разбирателство. Какво бихте ни посъветвали да направим, за да не загубим тези 400 лв., които сме й дали като депозит, при положение, че напускаме по нейна вина, макар че по договор й дължим обезщетение? Може ли да ни задължи да стоим 12 месеца или да й плащаме 400 лв, след като тя ни е измамила и не е осигурила уговорените условия?
Раздел:

Наем

Населено място:

София

Зададен на: 07.10.2011 Последен отговор: 10.10.2011
 

Отговор на Румен Натов : Ако условието Ви за осигуряване на точно определени условия за ползване на наетия имот, в случая - спокойствие, е било изрично записано в договора, тогава бихте могли да го развалите с предизвестие и ще имате право да си получите обратно дадената сума.

Дата на отговора: 10.10.2011  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Отваряне на магазин за плод и зеленчук
Искам да отворя магазин за плод и зеленчук, който ще е под наем. Интересува ме какви документи ще трябват и най-вече - при избора на група храни, които ще се продават, таксата към Риокоз една и съща ли е? Искам да се продава също и пакетирано кафе и др. Моля, кажете ми и кой договор за наем е най-добрият, защото не зная дали ще успея в този бизнес и не ми се набутва с излишни клаузи. Благодаря Ви!
Раздел:

Наем

Населено място:

Пловдив

Зададен на: 09.10.2011 Последен отговор: 09.10.2011
 

Отговор на Румен Натов : Следва да уточните дали сте регистрирала юридическо лице или сте регистрирана като земеделски производител и ще продавате собствена продукция. Относно помещението, в което ще осъществявате дейността си, следва то да е предназначено за магазин или преустроено за такъв с налични документи за горните обстоятелства.

Дата на отговора: 09.10.2011  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Покупка на магазин
Здравейте! Сключих предварителен договор за покупка на магазин. По Нот. акт площта му е 18.5 м2, но по скицата, предоставена от продавача, е 14.9 м2, освен това има и разминаване в разпределението на склада и банята. Къде и как мога да получа актуалните данни за обекта и какво да предприема в случая? Също, магазинът е в кв. Манастирски ливади - изток и ми казаха, че все още няма одобрена кадастрална скица и няма скица на самостоятелен обект в сграда... Отново въпросът ми е - какво трябва да направя? Предварително Ви Благодаря! С уважение, Неда
Раздел:

Покупка на имот

Населено място:

София

Зададен на: 08.10.2011 Последен отговор: 09.10.2011
 

Отговор на Румен Натов : Относно площта на обекта,ако в документите,за които бяхте информирани по-горе,площта е 14.9 кв.м.,следва да следите в проекта за нотариален акт да бъде отразена именно тази стойност,ако цената се формира на кв.м.

Дата на отговора: 09.10.2011  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Продажба на жилище
Сключих договор за поръчка с агенция за недвижими имоти, но те ми провалиха сделка, повече не ми се обадиха и не ми водят клиенти. Да смятам ли договора за приключен, след като в него никъде няма срок?
Раздел:

Продажба на имот

Населено място:

София

Зададен на: 08.10.2011 Последен отговор: 09.10.2011
 

Отговор на Румен Натов : Изявлението Ви за оттегляне на поръчката, най-добре го изпратете с обратна разписка, за да имате доказателство за уведомяване на ответната страна за оттегляне на поръчката. Има вариант, при който Вие сте сключили договора за поръчка като двустранен такъв - в този случай в изявлението трябва да съдържа като основание втората хипотеза от нормата на чл.87 ал.2 от ЗЗД.

Дата на отговора: 09.10.2011  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори
Вписване в Кадастъра
Имаме Удостоверение за търпимост за постройки, които се намират в собствения ни имот. Може ли вписването в Кадастъра да стане на база това удостоверение?
Раздел:

Други

Населено място:

Кюстендил област

Зададен на: 26.08.2011 Последен отговор: 09.10.2011
 

Отговор на Румен Натов : Мнението на константната съдебна практика е ,че заснемането на имота не е от значение за правото на собственост.Ако за вашето населено място е приета нова кадастрална карта и имотът Ви не фигурира в нея,следва да проведете съответната процедура по реда на ЗКИР за нанасянето му.Относно довършителните работи,щом не извършвате преустройство и извършените от Вас строителни работи не попадат във визираните в § 5 т.38 от ЗУТ няма за какво да се притеснявате.

Дата на отговора: 09.10.2011  
 
Отговори на въпроса
Свързани въпроси
Покажи въпросът и останалите отговори

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив