Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

3 столични квартала без метро, обсъждат 6 варианта за строежа

 

3 столични квартала можеа останат без връзка с метрото, съобщи вчера архитектът на София Петър Диков. Лансирани са 6 идеи за промяна на маршрута, с което била могли да се превозват до 150 хиляди дневно.
 
Промените засягат третия лъч и най-вероятно ще се заложи на директна връзка на кв. "Овча купел" с Летище София. Това означава без метро да останат "Княжево", "Бъкстон" и "Павлово".
 
Вместо по бул. "Ботевградско шосе", подземната железница може да минава по бул. "Владимир Вазов", обясни Диков.
 
Срокът за изработване на работния проект е 2013 г., за да може общината да кандидатства за следващия програмен период от 2014 г. Третият лъч ще се строи на етапи, като първо ще започне изграждането на метрото от бул. "Владимир Вазов" до центъра.
 
През юли догодина се очаква да заработи вторият лъч на метрото, който свързва кв. "Надежда" и "Хладилника". Наскоро стана ясно, че транспортното министерство обмисля да прехвърли още средства, за да се свърже бул. "Цариградско шосе" с летището.
 
Връзката на кварталите с метрото се смята за ценен бонус при избора на жилище за покупка или наем, отчитат експрти от бранша.

Коментара : (1)

Добави коментар
Май 17, 2011     (0)

много ми е интересно как правителството налива пари за софия за метро и прочие което не е никак ефтино, а за една варна няма за улици и булеварди пет лева..как така се получава София град-държава ли е? що е то? станишев обеща в две поредни години когато си дойде на Евкциноград как ще оправят с пари от бюджета пътната настилка...не съм забелязъл промяна....да видим какво предстои...

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив