Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Южното черноморие по-интересно за инвестиции

Пазарът на ваканционни имоти в България през тази година е бил съсредоточен предимно по южното черноморие, сочат данните от доклад на Bulgarian Properties.

 
Броят на сделките е нарастнал с около 40% спрямо зимата на 2010 г., докато интересът към курортите около Варна е намалял. 
 
Основните продажби по южното Черноморие се реализират в Слънчев бряг – напълно обзаведени апартаменти на цени между 400 и 700 евро на кв.м., а като общи бюджети варират между 25000 и 70000 евро, като преобладават продажбите на апартаменти между 25 000 и 30 000 евро.
 
Това са същите средни цени като през 2010 г., т.е. имаме задържане на ценовите нива в Слънчев бряг. 
 
Както и в зимните курорти, продажбите се осъществяват изключително и само с напълно обзаведени апартаменти в работещи комплекси. Виждаме и че цените в Слънчев бряг и Банско са вече почти изравнени.
 
Купувачите са основно руснаци, но виждаме слабо завръщане и на британците за най-ниския ценови сегмент. Има и купувачи от страни като Швеция и Германия, които не са сред традиционно присъстващите на българския пазар. 
 
По северното Черноморие интересът към имоти в курортите около Варна е доста слаб, като напоследък отчитаме интерес и сключване на сделки с луксозни имоти в самия град Варна – това са апартаменти и къщи над 100 000 евро. 
Също така, от края на 2010 г. има известно нарастване на интереса към селски къщи около Варна навътре от морето.

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив