Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

По-скъпи ток и парно от 1 юли, обещават от ДКЕВР
Цената на тока и на топлинната енергия може да поскъпне минимално от 1 юли. 
 
Това обявиха от Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) на днешното си заседание. Все още няма точни цифри за ръста на цените, но увеличението ще бъде "минимално" по думите на председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев.
 
Няма да има конфликт на интереси заради намерението на „Топлофикация – София” да излезе по-активно на пазара за дялово разпределение и да извършва топлинно счетоводство, каза председателят на ДКЕВР.
 
Разходът за отчитане на топломерите няма да се признава на топлофикация от регулатора. Този разход се заплаща от потребителите, каза Семерджиев.
 
Според него трябва да се направи анализ преди да се промени нормативната уредба, отнасяща се за собствеността на водомерите. За тях има изисквания за метрологичен контрол на всеки пет години, за което такси заплащат потребителите.
 
Измервателните уреди са собственост на потребителите, а не на ВиК дружеството и именно заради това за техния контрол заплащат клиентите на ВиК дружествата. Само общият водомер е собственост на доставчика. Цените за проверка на водомера са пазарни и не се регулират, уточни Семерджиев. 
 
В същото време стана ясно, че от Топлофикация ще обявят две дати за безплатен отчет на топломерите за иминалия отоплителен сезон. По-късно този месец ще бъдат обявени датите, в които потребителите ще трябва да допуснат служители на дружеството за контрол на уредите.

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив