Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Южното черноморие по-интересно за инвестиции

Пазарът на ваканционни имоти в България през тази година е бил съсредоточен предимно по южното черноморие, сочат данните от доклад на Bulgarian Properties.

 
Броят на сделките е нарастнал с около 40% спрямо зимата на 2010 г., докато интересът към курортите около Варна е намалял. 
 
Основните продажби по южното Черноморие се реализират в Слънчев бряг – напълно обзаведени апартаменти на цени между 400 и 700 евро на кв.м., а като общи бюджети варират между 25000 и 70000 евро, като преобладават продажбите на апартаменти между 25 000 и 30 000 евро.
 
Това са същите средни цени като през 2010 г., т.е. имаме задържане на ценовите нива в Слънчев бряг. 
 
Както и в зимните курорти, продажбите се осъществяват изключително и само с напълно обзаведени апартаменти в работещи комплекси. Виждаме и че цените в Слънчев бряг и Банско са вече почти изравнени.
 
Купувачите са основно руснаци, но виждаме слабо завръщане и на британците за най-ниския ценови сегмент. Има и купувачи от страни като Швеция и Германия, които не са сред традиционно присъстващите на българския пазар. 
 
По северното Черноморие интересът към имоти в курортите около Варна е доста слаб, като напоследък отчитаме интерес и сключване на сделки с луксозни имоти в самия град Варна – това са апартаменти и къщи над 100 000 евро. 
Също така, от края на 2010 г. има известно нарастване на интереса към селски къщи около Варна навътре от морето.

Коментара : (0)

Добави коментар

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив