Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Яну 30, 2014

Сега е сезонът, когато много хора се питат, дали сметките, които плащат са реални или някой недобросъвестен съсед краде парно, но не плаща. Вече имаме практика в установяването на такива случаи в които собственици са декларирали, че не ползват парно, но радиаторите им работят и се отопляват за сметка на останалите собственици. За целта работим съвместно с  домоупрателите, които знаят в кое жилище е декларирано, че не се ползва парно, но имат съмнения, че се ползва неправомерно. Начинът на откриване на кражба на топлинна енергия става с помоща на професионална термографска камера FLIR, която  може дистанционно да разбере в кой апартамент работи парно и в кой не.  За целта се прави температурна снимка на обекта и зоните, в които има повишена температура са оцветени с друг цвят и така става възможно, ако фронтално застанеш срещу един блок, да разбереш колко топлинни тела работят и колко не. По този начин при заснемането с термокамерата се изважда на показ проблема с нелегалните радиатори, за стаи  за които собственика е декларирал, че са демонтирани радиаторите, а чрез снимките се вижда, че те си стоят на мястото.

Нелегалното отопление се хваща и когато собствениците са пуснали топлата вода през тръби под настилката в апартаментите си, тогава термокамерата засича нелегалното отопление светнало в жълто.

    

 

    

За много хора, които не знаят ми се иска те да бъдат информирани, че вече има техническа възможност, чрез професионална термографска камера FLIR да се откриват скрити течове в бани, открити тераси и покриви на сгради. По този начин се спестяват много разходи от излишно къртене, а при покривите възможността да се направи само частичен ремонт при подмяната на хидроизолацията.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив