Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Дискусии

Добави коментар

Сеп 7, 2019

Зачестиха все повече фалшивите обяви за наеми в интернет пространството. Публикуват се нереални оферти, свалят се и ексклузивни оферти от колеги, макар, че нелоялните брокери нямат достъп до конкретният имот и собственик.

Наемите за двустайни жилища удариха 2500 евро. Средно по 2000 фалшиви обяви за наем в София на ден, което се недупостимо. Това е така, защото сега и търсенето е най-голямо. Броени дни преди старта на новата академична година, брокерите отчитат и ръст в цените. В момента наемите на двустаен апартамент в София варират между 250 и 2500 евро. Средната цена на жилище обаче е около 500 евро за месец. Оферти на имоти в топ квартали на атрактивни цени ни привличат при бързо преглеждане на обявите в сайтовете за имоти.

Схемата с фалшивите обяви е позната на брокерите. Наричат ги „набирателни” тъй като с тях измамниците целят да „наберат” нови клиенти след като съберат достатъчно данни за тях. Така брокери бързо разчистват имоти, които не са атрактивни и са трудни за отдаване под наем директно в интернет.

Фалшивите обяви са трудни за разпознаване. С нея преглеждаме произволна обвява в интернет. Обикновено 90 % от тези оферти са предназначени само за частни лица. Затова е добре коректните брокери да се обединят и да се отсеят тези, които публикуват фалшиви несъществуващи оферти и крадат офертите от страници на коректни агенции за имоти. 

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив