Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Блогове

Добави коментар

Яну 18, 2014

Коментари: 1

Имате идея за покупка на ваканционен имот? Искате да си имате местенце, което ще ви приютява от забързаното ежедневие, където ще ходите да отпочинете сами или със семейството си, където ще дишате друг въздух, ще изглеждате по друг начин... ще бъдете други!

Ако сте решили да сбъднете мечтата си, вероятно обмисляте къде да купите вашия ваканционен имот. И сте се сетили за Банско, разбира се. Сега ви предлагаме да "разгледате" курорта през зимата и през лятото, за да вземете вашето решение по-прецизно, по-правилно и с вдъхновение. Просто ще се влюбите в това място!

Всеки сезон си има своята обаятелна красота, своите характерни прояви и живопис. Където и да се намирате, може да извлечете максимума и да изживеете прекрасни неща – през зимата, пролетта, лятото и есента...

В Банско, зимен курорт номер 1 на Балканите, няма ясно различими пролет и есен. Зимата е студена и дълга, лятото е прохладно и кратко. Средногодишната температура тук е около 9.1°C. Тъй като зимният курорт е с надморска височина 925 м и се намира близо до три планини, тук се набюдават три климатични района: високопланински, среднопланински и нископланински.

Банско през зимата

Истинската зима в Банско продължава от декември до февруари. Тъй като градчето е близо до Пирин, Рила и Родопите, снегът се топи бавно.

Ски зоната над Банско започва от 1000 м надморска височина и стига до 2560 м. Кабинковият лифт  е с дължина 6315 м и капацитет 2400 души на час. Общата дължина на пистите и ски пътя е 75 км. Лифтовете и влековете са с дължина 27 км и на час превозват общо 24500 души. Оръдията за изскуствен сняг за 230 – достатъчни са да покрият всички писти. Осветеността на ски пътя от Бъндеришка поляна до Банско дава възможността за нощно каране.

В Банско има общо 15 писти, но тъй като писта 13 няма, те са номерирани от 1 до 16. Те са: Банско – ски път (7000 м), Бъндерица, Плато 1 (1148 м), Балканиада (1792 м), Шилигарник 1 (2047 м), Тодорка (1690 м), Стара писта (970 м), Юлен, Томба (най-трудната писта в Банско, 3400 м), Шилигарник 2 (2047 м), Плато 2 (1015 м), Стражите, Църна могила (2080 м), Чалин валог 1 (1429 м), Чалин валог 2 (775 м).

Банско през лятото

Красивата Пирин планина сякаш е още по-невероятна през топлите юли и август. Тогава тя разцъфтява, зеленее, сияе. Предлага свежест и усамотение на туристите, които са предпочели тревистите поляни пред снежно белите писти.

В Банско през лятото с всяка изминала година идват повече хора. Ако се чудите защо, сега ще разберете.

  • Тук се провежда 6-дневен джазов фестивал – в началото на август. Той привлича в Пирин планина около 20000 гости.
  • Лятната културна програма включва още майски празници – концерти, изложби, спектакли и други прояви.
  • Традиционният фестивал за автентичен фолклор "Между три планини" с годините прерасна в международен, което също привлича внимание и туристи.
  • В началото на юли се провежда и театрален фестивал, на който се поставят винаги нови и интересни постановки.
  • С не малко значение са и често провежданите тук бизнес форуми и конференции, които пълнят също голяма част от хотелите.
  • В Банско и околностите му има над 130 архитектурни паметника, от които 7 са с национално значение, и над 100 археологически обекта.

Банско – съчетание на слънце и сняг, на зелени поляни и бели преспи, на планинско спокойствие и зашеметяващ лукс. Мястото е едно от най-подходящите  в България за покупка на ваканционен имот. Имоти Банско БГ ЕООД може да бъде вашият партньор в начинанието ви!

 
 

Добави коментар

 

Коментари: (1)

Ивелин Юли 15, 2014  

Няма спор, че там е винаги красиво, ако имаше снимки в темата щеше да изглежда доста по-добре, но не знам дали имаше функция да добавяне. Мисля и аз да драсна една тема, „топ нестандартни хотели”, има доста впечатляващи.

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив