Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Дек 25, 2012

Месечният наем е добър и сигурен доход за всеки наемодател. По тази причина хората често инвестират в имоти с единствена цел – отдаване под наем. Преди сделката купувачите трябва внимателно да проучат условията и района, в който се намира жилището.

Друго важно условие е дали може да се гарантира определен размер на месечния наем. Особено внимание се обръща на квадратурата, както и дали жилището е ново строителство или не. Добре е да се анализират всички предимства и недостатъци на избрания имот.

Районите около квартал Студентски град са с най-високи наеми за момента за двустаен апартамент, твърди консултант Андрияна Кирова. Тя допълва, че там наемите са над 200 евро. Други „апетитни“ райони са южните и центърът, където продажните цени за квадратен метър варират между 800 и 1000 евро.

От своя страна консултант Петър Петров смята, че закупуването на имот в София с инвестиционна цел е неизгодно. Той обяснява, че цените на имотите са високи, а наемите – прекалено ниски. Неговото мнение е, че когато се прави инвестиция, трябва да се отчита времето, за което тя ще се изплати.

Брокер Кристина Найденова обяснява, че има множество фактори при избора на имот, особено с цел отдаване под наем. Тя смята, че покупката на имот с инвестиционна цел има своите специфични особености. Това, само по себе си, изисква внимателна преценка.

Бюджетът на купувача и времето, за което очаква да се възвърне инвестицията, също са от значение, подчертава брокер Антон Илиев. Той коментира, че покупка с инвестиционна цел в София не е лошо решение.

Илиев изброява столичните райони с най-много наематели, като например: Оборище, Иван Вазов, Изток, Яворов, някои части от центъра и Лозенец, както и Младост. Експертът уточнява, че значение има не само в какво жилище ще се инвестира, но и на каква цена ще се договори. Не по-малко важно е и на кого ще се повери сделката.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив