Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Юни 2, 2013

Белият цвят действа приповдигнато и възвисяващо, и има нах - здравословно влияние. Той подтиква към благодарност, чистота, пълна власт над себе си. Съдържа в себе си качествата и въздействията на всички цветове едновременно, т.е. Ако нямаме нуйда да предпочетем конкретен цвят, ние избираме бялото.Във големи площи той носи скука, еднообразие. Ако установим, че бялото ни дразни би трябвало да се вгледаме дълбоко във себе си, защото това може да се дължи на алчност и прекаленни амбиции. Тези, които предпочитат белия цвят са упорити, издръжливи хора, с ясна цел.
Розовият цвят предизвиква любов и чувства на радост, подмладяванею, дружески отношения. Розовото е цветът на хуманизма, преданността.
Оранжевият цвят е наречен душата на енергията. Той е цвят на мъдростта , на индийските йоги.Насочва към дълбокомисленост, уравновесеност.
Златисто-oранжевият цвят засилва мъдростта , мисловната дейност, дава духовна енергия, прогонва страха и води до радост и оптимизъм.
Лимонено жълтият цвят стимулира умствената дейност и творческите способности. Всички нюанси на синият цвят влияят благотворно на човека, предизвикват вдъхновение, миролюбие и честност - предпочита се от спокойни и уравновесени хора, но и от такива който се дистанцират от света и се затварят в свой свят.
Синият цвят се избира и от тези който имат нужда да се успокоят, да се пречистят от лоши мисли.
Зеленият цвят - влияе върху растежа , възстановяването на организма, предизвиква покой, надежда, чувство за изобивилие. Този цвят е любим на хора обичащи природата.Зеленото предразполага към отпускане.Тъмно зеленият цвят говори за притежание на изтънченост и духовно богатство. Резедата се предпочита от хора отворени към света с много приятели и отговорности.
Виолетовият цвят символ на скромност, духовитост, физическа сила и воля, обожание. Този цвят разширява хоризонтите. Той взема огъня на червеното и прохладата на синьото, за това е и любим цвят на хора с раздвоени чувства.
Кафявият цвят символ на земята, предизвиква желание за дела, за постоянство. Ако това е любимият ни цвят околните знаят, че могат да разчитат на нас.
Сивият цвят на болестите , а в нюансите с черният показва безчуственост, мъка, загуба.
Жълтият цвят стимулира интелектът, спомага за по-добро запаметяване и отстояване на информацията. За хора предпочитащи жълтият може да се каже, че са щедри, чувствителни, емоционални, но лесно попадат под чуждо влияние.Те са творчески натури радващи се на обществено призвание, но понякога предизвикват завист. Жълтото развеселява и повишава апетита.
Червеният цвят стимулира жизнените процеси, действа тонизиращо на душата и тялото. Той е извор на енергия. Повишава работоспособността, но трябва да се знае че при продължително въздействие е изтощително и предизвиква умора.
Черният предпочитащите този цвят трябва да бъдат душевно силни, защото той изсмуква както злото , така и доброто. Черното е цвят на нощта, тъгата , хладнокръвието и мъжествеността. Той има тържествен и празничен характер. В съвременната мода се използва за да разкрие сексуалността на човешкото тяло.
Психофизиологичното въздействие на цветовете е най- различно за възприятията за пространствени размери, отдалеченост, приближеност, чувство за топло и студено, за спокойствие, нервност , възбуда.
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив