Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Юни 18, 2014

Москва е най-големият град в Русия с над 8 милиона жители и все по-разрастваща се икономика. Докато градът расте, урбанисти и архитекти се опитват да създават креативни, модерни дизайнерски решения, за оползотворят всеки детайл от градската тъкан на града. Za Bor Architects са измислили този „иновативен“ паразитен офис – окачена сграда, вклинена между две съществуващи високи постройки. Паразитната сграда осигурява пространство за офис студио, без да нарушава пътния трафик по улицата по-долу.

Паразитният офис на Za Bor Architects внася нов акцент Москва и нейния модерен дизайн, като същевременно осигурява място за нови офиси, без да нарушава градския пейзаж. Паразитният офис е прикрепен на ниво, което е един етаж над улицата, и виси между двр съседни тухлени сгради, оставяйки свободно пътното платно долу. Трафикът и пешеходците могат да продължат да се движат и пред сградите, и към дворовете в задната част.

Офисът е триетажна структура и е достъпен по външна стълба, а също така има и охраняван достъп откъм покрива. Интериорът е изцяло модерен, с прозорци и стени от многоъгълни форми. Планът на етажа вътре е също толкова странен, колкото е и формата на офиса отвън, което го прави идеалното творческо пространство за дизайнерско студио. През нощта сградата свети отвътре.

 

Източник: 1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив