Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Мар 9, 2012


Общият ръст за всички пазари ще бъде 0,2% в сравнение с 19% за лидера Виена


Виена и лондонското Сити ще са пазарите, които ще отчетат най-силен ръст в наемите в най-горния сегмент на офис площите в централните градски части през 2012 г., сочи проучване.

От консултантската компания Savills очакват ръстът в австрийската столица тази година да достигне 19%, а в лондонското Сити – близо 14%.

Париж следва на трето място с прогнозен ръст от почти 7% в наемите на първокласните офис площи.

Наемите в сегмента в централните градски части на основните европейски пазари се очаква да се повишат 1,9%. За сравнение общият ръст за всички страни на континента, включени в проучването, се предвижда да бъде средно 0,2%.

Според индекса на компанията за наемните нива в централните градски части в Европа към края на 2011 г. наемите в Париж, Милано и Стокхолм са били с 15% по-високи от средните 10-годишни нива. Уест енд в Лондон и Мюнхен също отчитат ръст от над средните.

От компанията очакват предлагането на нови офис площи в Европа през 2012 г. да остане на ниски нива. Търсенето ще бъде сравнително балансирано и сегментът ще успее да избегне сценарий, предвиждащ двойно дъно, особено що се отнася за основните пазари на континента.

Очакваното ограничено предлагане ще спомогне за понижение на нивата на незаетост до 10,4% през първото тримесечие на годината, се казва в доклада. По отношение на предлагането на новите площи от компанията смятат, че техният обем ще бъде с 35% по-нисък от този през 2010 г.

Общото ниво на търсене остава балансирано спрямо предлагането на пазара в Европа, което допринася за стабилност на първокласните пазари, коментира Ери Моцостериу, директор Проучвания за Европа в  Savills.

Въпреки това все още остават значителни регионални различия между първокласните и периферните пазари, „отразявайки трудните пазарни условия, които продължават в части от Европа“, казва тя.

www.investor.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив