Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Сеп 7, 2012

Купувачи от бившите съветски републики и гърци раздвижиха пазара на градски и ваканционни жилища

Изминалото лято е повратният момент в търсенето на недвижими имоти у нас. Цените започват плавно да се отлепят от поддържаните от 2-3 години нива.

Това казва в интервю в днешния брой на пловдивския вестник „Марица“ Пенка Тончева, ръководител административна дейност на магазина за имоти „Магазин за Нов дом”.

Поскъпването все още е незначително – 2-3 процента, но със сигурност тенденцията вече е с посока нагоре, конкретизира Тончева.

Тя посочва, че за раздвижването на пазара са допринесли, както по-изгодните условия на банките за ипотечни кредити, така и проявеният интерес за закупуване на „втори дом“ от граждани от бившите съветски република и Гърция.

Предпочитани са обаче ваканционните комплекси в райони с не така интензивно застрояване, като например „Black sea star“, ситуиран в незастроен залив между Созопол и Черноморец.

Към ваканционни имоти от такъв тип се ориентират и българите - цените все още са доста приемливи. А и строежите в морските и планинските курорти намаляват и в дългосрочен план ваканционните жилища ще поскъпват.

Интересът към апартаменти в Пловдив е засилен не само от страна на българите, но и от хора от Русия, Казахстан, Гърция, Англия.

Родители на наши, турски и гръцки студенти предпочитат да закупят имот, вместо да плащат наеми, цитира наблюденията на екипа на „Магазин за Нов дом“ вестник „Марица“.

източник: expert.bg

Споделето своето мнение по отношение цените на имотите тук:

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив