Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Юли 3, 2013

Най-напред се информирайте за условията, при които можете да вземете заем за закупуване на жилището, съветват специалисти. Ако купувате като чужденци, обикновено се изисква по-голяма сума за първоначална вноска. Освен това лихвените проценти не са така благоприятни. Ако имате документи за пребиваване в съответната страна, нещата са по-лесни.

Проверете условията относно забавяне на месечните плащания. Човек никога не знае кога ще му се наложи да прескочи едно-две плащания. Или още по-лошо - ако се случи нещо и изобщо спре да плаща. Има страни, в които може да ви вземат къщата като едното нищо, предупреждават експертите. Дори да е почти изплатена.

Относно имота трябва да се гледа най-вече местоположението – квартал, жители, близост до градски транспорт, магазини и училища. Ако имате наематели, това ще определи какъв тип хора ще наемат, а със сигурност не искате нисък социален кръг. Не е е добре да се спирате на евтино жилище в недобър квартал. Колкото по-скъпо е, толкова по-бързо се вдига цената му.

Трябва да се има предвид, че в някои страни данъците са доста солени дори за основно жилище, да не говорим за инвестиционно. Освен това може да съществуват и най-различни законови ограничения. Затова е почти немислима идеята, инвеститор да се закупи такова жилище от България без да живее в дадената държава.

България също е интересна за инвестиции в момента, смята консултант Емил Кундев. По думите му има търсене в София, черноморските курорти (особено района Равда-Несебър-Слънчев бряг-Свети Влас-Елените). Наблюдава се повишен интерес и към балнеологичните и планинските курорти и селскостопанската земя, независимо от местоположението.

Ако се заложи на някой град, в който ще има голям завод и ще са нужни наемни жилища, може да е много рисковано. Например ако някой беше купил имоти в Ловеч, защото там ще има автомобилен завод и на работещите ще им трябват жилища, то той щеше да е загубил, допълва специалистът.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив