Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Май 13, 2013

„Очакваме горещ сезон при търговията с недвижими имоти край морето през това лято. От началото на годината интересът към новото строителство е повишен, дори януари и февруари бяха с най-много сделки на жилища”, коментира резултатите от първото тримесечие Радост Кръстева, директор „Продажби” в една от най-големите варненски фирми.

„Най-търсени са 2-стайни и 3-стайни жилища, предимно в центъра на града. Това, което се продава най-бързо, са напълно завършените апартаменти, защото обикновено клиентите бързат да се настанят в тях добавя тя.

По думите й ако жилището е платено в процеса на завършването му, фирмите предлагат възможност да покрият до 20 лева на квадрат от по-високата цена при някои от довършителните работи с по-скъпи, избрани от клиента материали. Обикновено става въпрос за фаянс или ламинат, вида на дограмата или вратите.

Цените на завършените жилища, които са ново строителство, вървят в централната част около 800 евро за кв. м, но в периферията на града има предложения и за 450 евро. По-луксозни жилища и апартаменти в затворени комплекси край морето стигат цени и от 1100 до 1300 евро на кв. метър.

Купувачите са предимно българи но има и руснаци, които с настъпване на лятото се увеличават. Много от тях купуват предимно скъпи имоти, но най-масовата част от купувачите търсят и се сдобиват с имоти от 50 до 80 хиляди евро.

Особено предпазливи са клиентите при покупки на нови жилища на зелено или в сгради, които още не са актувани. На зелено се купува обикновено от проверени фирми с доказано чисто минало, коментират още брокери. Според тях във Варна има много издадени разрешителни за ново строителство, което се очаква да се разрази през сезона, предвид засиления интерес на пазара.


Източник: www.monitor.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив