Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Новини

Добави коментар

Окт 3, 2015

Първата българска система за автоматизация на дома взе златен медал на Международния технически панаир в Пловдив.
SHE вече има и световна премиера в Сингапур и награда за "Най-зелена компания", съобщава БТА. 

Единната система сега получава златен медал в категория "Електроника и електротехника" на Международния технически панаир в Пловдив. 

Димитър Димитров - изпълнителен директор на компанията-създател на проекта, коментира, че засилен интерес към SHE вече проявяват мобилните оператори, крупни строители и предприемачи, охранителни фирми и други. В последните месеци системата значително се доусъвършенства и дори придоби още повече функционалности и разширен контрол, коментира Димитров. 

Умната система икономисва средства на потребителите за осветление и за отопление. Всичко това се постига със специални сензори. Благодарение на датчика за движение и датчиците за врати и прозорци, системата отчита веднага, ако крадец нахлуе в дома ви и ще изпрати сигнал не само до всички жители на къщата, но и до СОТ и до телефона за спешни повиквания 112. Заедно с датчиците за пожар, дим, изтичане на газ и наводнение хората ще знаят кога домът им се намира в опасност. 

За да се синхронизират със системата хората не трябва да подменят своите електроуреди. Тя ще работи еднакво добре както със старите уреди, така и с последните модели, излезли на пазара. Всичко, от което се нуждае човек, за да използва тази система, e смарт телефон или таблет, допълни Димитров. И уточни, че срещу минимален абонамент в рамките на десетина лева на месец всеки човек да може да си инсталира системата у дома и да се радва на модерен, уютен и сигурен живот в България. 

Следващото представяне на иновационната система е на международното изложение за потребителска електроника в Лас Вегас в началото на януари следващата година.
 
Източник: dom.dir.bg
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив