Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Фев 22, 2013

Продължава да намалява средният размер на изтеглените ипотечни кредити, отчитат от консултантската компания Кредит Център. През първия месец на 2013 г. средният размер на изтеглените в страната финансови средства се равнява на 30 167 евро, което е с около 3 хил. евро по-малко спрямо началото на 2012 г., сочат данните на компанията. Запазва се и тенденцията да се теглят повече ипотечни кредити в лева, като през януари те са били 53% от всички поискани през януари кредити. В София делът им достига 54%.

Същевременно се отчита и ръст на запитванията за кредити за покупка на жилище. „Донякъде от инерцията от месец декември, донякъде от активността на хората, взели решение да се сдобият с нов дом през тази година и започнали да търсят такъв от първия месец на годината, през януари имахме повече клиенти в сравнение със същия период през 2012 г.“, коментира изпълнителният директор на компанията Тихомир Тошев.
 
Част от банките удължиха промоционалните си оферти, които ще бъдат валидни поне до края на февруари. Очакванията на експертите от Кредит Център са през март и април да видим на пазара и нови интересни продукти, както в областта на ипотечните така и при потребителските заеми, както и да продължи тенденцията на бавно подобряване на условията за кредитиране на домакинствата.
 
Потребителското кредитиране е сегментът, в който има най-слабо търсене през последните години и видимо той се нуждае както от нови продукти, така и от подобряване на условията по старите. Такива тенденции се оформиха от първите месеци на 2012 година и очакванията на консултантите от Кредит Център са те да се засилят през тази година.
 
 
Източник: www.investor.bg
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив