Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Май 16, 2013

Според данните на Националния статистически институт и в началото на тази година, въведените в експлоатация новопостроени жилищни сгради и жилища в тях продължават да намаляват.
 
През първото тримесечие са били въведени в експлоатация само 549 нови жилищни сгради в цялата страна, което е с близо 10 % по-малко спрямо първите три месеца на 2012 г. Жилищата в тях са 2 057, което е с малко над 10 % под миналогодишния им брой.
 
Лидер по брой нови жилищни сгради, които са били въведени в експлоатация през първото тримесечие, е област Варна – 96 сгради с 546 жилища в тях. Следва я област Бургас с 49 сгради и 296 жилища в тях, област Пловдив с 43 сгради и 131 жилища в тях.
 
В София-град през първите три месеца на годината са били въведени в експлоатация 29 нови жилищни сгради с общо 113 жилища в тях, което поставя столицата приблизително в средата на класацията по строителство на нови жилища.
 
Най-малко нови жилищни сгради и жилища са били въведени в област Благоевград и област Търговище – само по една сграда с по едно жилище в нея. Във Видин новопостроените жилищни сгради са 2 с общо 9 жилища, а в Разград – 3 сгради с 3 жилища.
 
Остава и тенденцията за строителство на по-малки като площ жилища. Общата полезна площ на всички новопостроени жилища през първото тримесечие достига 184 хил. кв. м, което е с 8,2% по-малко в сравнение със същото тримесечие на миналата година. Жилищната площ се е свила с още 13,2% и общо достига 110,9 хил. кв. м.
 
Същевременно обаче средната полезна площ на едно жилище се е увеличила от 87,7 кв. м през първото тримесечие на миналата година до 89,4 кв. м през първите три месеца на тази година.
 
 
Източник: www.1kam1.com
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив