Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Юни 21, 2012

Средната месечна сметка за отопление и топла вода за клиентите на една от фирмите за дялово разпределение в Пловдив за миналия отоплителен сезон е била близо 81 лева. За шестте месеца отоплението е струвало средно 60,5 лева месечно. А топлата вода – 20,30 лева. 


Изравнителните сметки на дружествата за дялово разпределение вече са почти готови и предадени на домоуправителите или на упълномощените лица в сградите. Фирмата Иста България например отчита, че през тази кампания едва 4,7% от клиентите им в Пловдив не са осигурили достъп за изравнителен отчет и на двете безплатни дати. Те дават възможност на неотчетените клиенти в рамките на 3 месеца от датата на връчване на изравнителните сметки да поискат индивидуален отчет и съответно преработка на изравнителните сметки. След този срок на неотчетените клиенти се начислява пълна мощност.  


Според данните на същото дружеството, 45,54% от клиентите в Пловдив имат да доплащат за изразходената и неплатена през миналия отоплителен сезон енергия. 48,27% пък са платили повече енергия отколкото са потребили и ще получават пари обратно. А 6,19% от клиентите нито ще доплащат, нито ще получават пари. Средната сума за доплащане е 89,52 лева, а за получаване е 83,18 лева.


За да се избегне неудобството от осигуряване на достъп за отчет и изработване на изравнителни сметки в края на отоплителния сезон, алтернативата е монтиране на уреди за дялово разпределение с дистанционен отчет, казват експертите. Иновативната технология е все по-предпочитана сред клиентите на централно топлоснабдяване както в Пловдив, така и в цялата страна.


През тази и следващата година се очаква масова вълна на подмяна на уредите за дялово разпределение поради изтичане живота на батериите им. Именно затова експертите съветват потребителите да използват този момент за закупуване на новите високотехнологични радиоуреди.

 

www.f2ftv.net

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив