Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Яну 27, 2012

Миналата година е била най-лошата за бранша от 1963 г., като броят на сделките се е понижил с 6% спрямо 2010 г.

Продажбите на нови еднофамилни жилища в САЩ през декември 2011 г. са намалели с 2,2% спрямо ноември до 307 хил. единици на приравнена към годишна основа база, показват сезонно изгладени данни на търговското министерство на страната.

Икономисти, анкетирани от Bloomberg, очакваха да бъдат продадени 321 хил. жилища.

Миналата година е била най-лошата за бранша от 1963 г. насам, посочва агенцията. През 2011 г. строителите са продали с над 6% по-малко нови жилища в сравнение с 2010 г. Рекордно слаби продажби са реализирани в североизточните и западните региони на САЩ, а сделките в южните райони на страната са на най-ниско ниво от 1966 г.

Рекордно нисък е бил и броят на новите еднофамилни жилища, които са излезли на пазара през декември – само 157 хил. единици, отчита американското правителство.

Търговското министерство ревизира надолу и данните за продажбите през ноември миналата година от 315 хил. до 314 хил. продадени нови жилища на приравнена към годишна основа база.

Средната цена на новите еднофамилни жилища през последния месец на годината се е понижила с 12,8% на годишна база до 210 300 долара, което е най-голям спад от февруари 2009 г.

Ако продажбите на нови жилища запазят темповете си от декември, то запасите на пазара ще бъдат продадени за малко повече от шест месеца, изчислява американското правителство.

Според прогнозата на Fannie Mae строителството и продажбите на жилища ще се подобрят през настоящата година. Правителствената ипотечна агенция прогнозира, че продажбите на нови и на стари жилища ще се увеличат с 3,5% спрямо 2011 г., а за началното жилищно строителство се очаква ръст от 16%.

 

www.investor.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив