Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Юни 14, 2012

Столицата ни е рай за туристите, след Ханой и Пекин

 

София е рай за туристите с плитки джобове. Столицата ни е в Топ 10 на най-евтините градове в света, показва индексът на  "ТрипАдвайзър",  най-големият интернет портал за туристи.

Според класацията за най-достъпни туристически направления в света през лятото на 2012 София е на осмо място. Стая в хотел излизала средно 74,08 паунда, коктейл за двама – 26,18 паунда, вечеря за двама – 29,94 паунда, а пътуване с такси – 2,18 паунда.

Първите три места по евтиния държат Ханой, Пекин и Банкок. Във виетнамската столица четирите услуги струват само 89,93 паунда. В Пекин за тях ще бъдат похарчени 101,37 паунда, а в Тайланд същите услуги се предлагат за 103,38 паунда.

В челната петица е унгарската столица Будапеща. Преди София са още Куала Лумпур, Варшава, Тайпе. На девето място след нашата столица е  Джакарта, следвана от Тунис.

Като най-скъп град индексът на достъпност определя Лондон. Там се харчат по 330.45 паунда. В първата тройка също така влизат Осло с 319.62 паунда и Цюрих – 310.06.

Романтиците, които искат да посетят Париж пък трябва да си приготвят по 306.76 паунда. Столицата на Франция се нарежда на 4-то място в класацията за най-скъпите столици.

От списанието обясняват, че за съставянето на индекса са сравнени цените на едно вечерно излизане в столиците на най-популярните туристически страни. Изчислението включва: цената на стая за една нощ в четиризвезден хотел, две пътувания с такси, два коктейла в бар и вечеря за двама в ресторант.

 

www.dartsnews.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив