Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Окт 23, 2012

Наскоро, впечатляващата Tbilisi Public Service Hall в столицата Тбилиси, Грузия, бе завършена. Сградата е разположен в централната част на града и e с изглед към река Кура.

Архитектурата е дело на студио Fuksas. Сградата се простира на площ от 28 000 кв.метра и помещава: Националната банка на Грузия, Министерството на енергетиката, както и Гражданския и Национален регистър.

Tbilisi Public Service Hall се състои от седем обема. Всеки обем се състои от четири етажа, разположени на различни нива, всички запълнени от офиси.

Седемте обема са предвидени и поставени от архитектите около централната, обща, публична площ във вътрешността на сградата. Именно това пространство е сърцето на проекта и помещава в пределите си освен информация, кафене и различни офис услуги, полезни за всички институции под този покрив.

Офисите в различните обеми са свързани помежду си с вътрешни пасарелки, които се разпростират на различни нива. Пасарелата е тесен пешеходен мост. Други архитектурни пособи използвани в Tbilisi Public Service Hall са красивите оберлихти.

Обемите по периферията на сградата и централното публично пространство се издигат под единадесет големи "листа", независими, едновременно формално и структурно, от останалата част на сградата. Три от тези големи листа покриват само площа на централното пространство.

Листата, с различна геометрия и размери, достигат почти 35 метра и конструктивно, а и концептуално, се поддържат от структура от стоманени стълбове с форми на дървета.

Листата са видими, както външно – от земята или от птичи поглед, така и от вътрешността на сградата. За последното, особено важен бил изборът на стъкло, от архитектите, като основен материал по екстериора на Tbilisi Public Service Hall.

В интериорно отношение студио Fuksas са постигнали усещане за общност. Погледнато във вътрешността и от високо, откриващото се пространство напомня за пчелен кошер в дънера на дърво, заради всички щъкащи, трудещи се и оползотворяващи предвиденото, общо пространство, хора.

 

Източник: www.1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив