Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Сеп 27, 2012

Тъй като инвестициите на фондовия пазар са много рисковани по време на криза, все повече хора предпочитад да инвестират в имот под наем.Въпреки, че възвръщаемостта в този вид инвестиция е по-ниска в сравнение с фондовите пазари, тя се счита за стабилна и добър инвестиционен избор.Ако за първи път сте изправен пред инвестиране в недвижими имоти, то трябва да сте много внимателен, в противен случай може много бързо да си създадете големи финансови проблеми.Като начинаещ в инвестициите с недвижими имоти, вие сте длъжни да разучите основните правила на инвестиция.

Разбирателство за паричните потоци: Първо и преди всичко - трябва да разберете концепцията на паричните потоци или по-просто казано, паричния поток се изчислява чрез изваждане на жилищтните разходи (ипотечни плащания и данък сгради) от парите, получени от наемателя на месец.
Полужителен паричен поток имаме, когато получените пари са повече от жилищните разходи и обратното - когато получените пари са по-малко от жилищния разход, то имаме отрицателен паричен поток.

Правила и регламенти: Преди да започенете всяка инвестиция, прочетете правилата и разпоредбите на инвестиции за оттдаването на имот под наем.Налице са определени задължения и отговорности, които са посочени в юрисдикцията на страната.

Изборът на имот: Това е най-важната част от инвестирането във недвижими имоти.Преди инвестицията трябва да сте напълно убедени, че "вашия нов имот" ще бъде на привлекателно място, където ще има голямо търсене.Такива места са районите в близост до колежи, университети, корпоративни офиси и добри жилищни обекти.По този начин ще имате полза както и от получаване на по-високи такси за наем, както и за самата себестойност на имота.

Покупка на имот - Съвети: Дори и ако получите добра оферта за имот, намиращ се на добро място, няма да е грешка да потърсите консултация от професионален агент по недвижими имоти, които ще ви помогне в изчисляването на реалната стойност на имота.

Избор на наематели: След като сте закупили имот, може да започнете да рекламирате и търсите своите наематели.Въпреки това не прибързвайте, а изберете внимателно наемателите.

Трябва да се отбележи, че не всички имоти ще бъдат наемани в първите месеци на инвестицията.Следователно, трябва да сте потготвени и за по-слаби приходи през първите месеци.

източник: Имоти - блог за недживими имоти

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив