Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Авг 17, 2011

Конкурс за устойчива архитектура ще бъде проведен у нас, съобщават от Камарата на архитектите в България.

Материалите за участие ще трябва да бъдат изпращани само по и-мейл и ще бъдат разделени в две категории: "Градоустройство, урбанизъм и ландшафт", и "Сгради и съоръжения". Крайната дата за участие е 12 септември.

Целта на електронния конкурс е утвърждаването на устойчивата архитектура в България в съответствие с Член 1 от Закона за Устройство на Територията на Република България.  Електронният формат е подбран умишлено, за да сведе до минимум използването на хартия при провеждането на конкурса.

Първото издание на конкурса бе организирано от Камара на Архитектите в България във връзка с честването на 20-тата годишнина на Съвета на архитектите в Европа (АСЕ) през 2010 година.
Печелившият проект от България бе изложен в сградата на Европейския Парламент редом с проекти от цяла Европа.  По време на официалната церемония на 4 Декември 2010 година в Културния център „Bozar” в сърцето на Брюксел, като признание за усилията на България и българските архитекти, бе поканен и изнесе приветствие г-н Росен Плевнелиев – Министър на Регионалното развитие на Република България.

Като логично продължение на идеите за налагане принципите на природосъобразното и балансирано развитие на нашите градове и изграждането на здравословни и ресурсоспестяващи сгради, който да обитаваме, Камарата на Архитектите в България съвместно със Съюза на Архитектите в България организира второто поредно издание на електронния конкурс.
В комисията по оценяване на проектите ще бъдат поканени специалисти по оценка на устойчива архитектура и с опит в журирането.

Победителите ще бъдат обявени на церемония по време на дните на Камарата на Архитектите в България.  Информацията ще бъде публикувана чрез интернет страницата на КАБ и медийните ни партньори и ще бъде изпратена до Архитектурния Съвет в Европа и другите ни Европейски партньори.


Повече информация за конкурса (тук).

http://www.kab.bg/a/nav/news/type/5/item/327

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив