Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Авг 13, 2013

Хората с достатъчно опит, които се занимават професионално с търговия, знаят, че имотната сделка е цяло изкуство – от първия контакт през последвалите преговори до приключването на сделката. Така консултант Ивелин Косев описва покупко-продажбата на имот. Съществува етикет на поведение, правила за презентиране, стратегия и психология при убеждаването.

Точно затова има професионални консултанти и брокери, смята специалистът. С други думи, ако беше толкова лесно човек сам да продаде или отдаде имота си под наем, нямаше да има посредници. В лавината от информация в интернет и различни печатни издания нетренираното око на обикновения клиент почти винаги се обърква и отегчава от милионите обяви, снимки, оферти и т.н.

При тези обстоятелства една оферта с анонимен подател и никаква информация почти няма шанс да бъде забелязана. Консултантът казва, че това е един криворазбран способ за привличане на вниманието на хората и допълва, че е голяма грешка. Да се публикуват такъв тип обяви от брокери е абсолютно непрофесионално, отбелязва Косев.

Има определени правила дори за начина на снимане на даден имот, разкрива експертът. Според него много брокери не могат да се справят добре с тази задача. Също така не е необходимо да се пишат фермани, за да се привлече вниманието. Просто трябва брокерът да знае кои акценти ще предизвикат обаждане от страна на потенциалните клиенти. Тогава вече се провокира среща и по-нататъшно обслужване.

Ако пък такъв тип обяви се публикуват от частни лица, не им се сърдете – те просто са незапознати и не ценят предимствата на това да имаш консултант-брокер, допълва експертът. Той би им спестил най-ценния и единствен невъзобновяем ресурс на този свят – времето. А ефектът от такива обяви най-често е нулев.

Все пак нека не подценяваме хората, призовават други специалисти. Всеки има свободата сам да реши как да оферира имота си. Ако не успее да го продаде, винаги може да се обърне към агенция. Не добре хората да бъдат притискани от брокерите, ако не са убедени в ползата от услугите им. Всеки трябва да има възможността да направи информиран избор.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив