Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Окт 16, 2013

Продавачите на имоти в Бургас имат информация, че пазарът е обран, няма много предложения, и поддържат високи цени, каза председателят на Сдружение „Недвижими имоти” за града Райна Минчева пред радио “Фокус“. Тя обясни, че има предложения за панелни гарсониери в комплексите "Изгрев" и "Славейков", които се нуждаят от ремонт на цени от 25-26 хил евро. Реално тези апартаменти се търгуват за 20-22 хил. евро, а за двустайни панелни жилища има предложение и за 30 хил евро.

Според нея няма как да стане сделка при такива цени за имоти, които се нуждаят от ремонт. Като цяло пазара в момента е спокоен и нормален, няма нищо притеснително. Продължава да се търсят по-малки апартаменти, ново строителство, каквото няма, панелни апартаменти – гарсониери и двустайни, а такива също липсват. Търсят се апартаменти на нормални цени и в нормален вид, а не такива, които се нуждаят от големи ремонти, подчерта Минчева.

Има търсене и на къщи в населени места в близост до Бургас - като селата Маринка и Твърдица. Пазарът за наеми не е толкова активен какъвто беше от средата на август до края на миналия месец. Причината е, че студентите и учениците са се установили. Рядко е търсенето на луксозни имоти и когато има такова, то е предимно от руснаци. Такова предлагане в града също обаче няма. По думите на Минчева хората с бюджет между 30 и 50 хил евро са около 70-80% от клиентите.


Източник: Dir.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив