Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Окт 16, 2013

Продавачите на имоти в Бургас имат информация, че пазарът е обран, няма много предложения, и поддържат високи цени, каза председателят на Сдружение „Недвижими имоти” за града Райна Минчева пред радио “Фокус“. Тя обясни, че има предложения за панелни гарсониери в комплексите "Изгрев" и "Славейков", които се нуждаят от ремонт на цени от 25-26 хил евро. Реално тези апартаменти се търгуват за 20-22 хил. евро, а за двустайни панелни жилища има предложение и за 30 хил евро.

Според нея няма как да стане сделка при такива цени за имоти, които се нуждаят от ремонт. Като цяло пазара в момента е спокоен и нормален, няма нищо притеснително. Продължава да се търсят по-малки апартаменти, ново строителство, каквото няма, панелни апартаменти – гарсониери и двустайни, а такива също липсват. Търсят се апартаменти на нормални цени и в нормален вид, а не такива, които се нуждаят от големи ремонти, подчерта Минчева.

Има търсене и на къщи в населени места в близост до Бургас - като селата Маринка и Твърдица. Пазарът за наеми не е толкова активен какъвто беше от средата на август до края на миналия месец. Причината е, че студентите и учениците са се установили. Рядко е търсенето на луксозни имоти и когато има такова, то е предимно от руснаци. Такова предлагане в града също обаче няма. По думите на Минчева хората с бюджет между 30 и 50 хил евро са около 70-80% от клиентите.


Източник: Dir.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив