Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Ное 19, 2013

Когато решим да си купим апартамент предимно искаме да е на висок етаж с хубава гледка и по възможност голяма тераса. Големите и хубави тераси са предимно на последните етажи. Там са най-хубавите и големи апартаменти в това число попадат и мезонетите.

Какви са проблемите, които карат хората да избягват да купуват апартаменти над, които има огромни тераси?

Един от най-големите проблеми това е течът от открита тераса. Рано или късно винаги се получават течове. Причините се крият в некачествено положена хидро и топлоизолация, при недобро сплавяване между покритието (фугите) на плочките и бордовете отстрани, при пропукване на покритието, запушване или неправилно нивелирване на сифон и др. С времето започва да се пука и самата мазилка, лятото от жегата, зимата от студа. Фирма Ай Би Би Ес ООД от две години се занимава  с термографски обследвания на течове в бани, открити тераси и покриви на сгради. В практиката си съм се  сблъсквал с много от тези проблеми, за които споменах по-горе. С професионалната термографска камера Flir, микровълнов датчик и локализатор на течове тези проблеми много лесно се локализирват и могат да бъдат открити. Показваме няколко снимки, на които с просто око не се виждат проблемните участъци, където е компрометирано покритието.

          

Не е необходимо да се отказваме от мечтата да живеем в жилище с голяма тераса, но е хубаво преди да го купим или дори и да сме го купили вече да го прегледаме за такива течове преди да е стигнал той до съседите под нас. Колкото по-рано се открие проблема, толкова по-малко разходи ще ни струва ремонта. Препоръчваме на собствениците на такива тераси, ако имат възможност да покрият терасата отгоре и  направят много добра хидроизолация на терасата.

Другият проблем, от който се оплакват много собственици на апартаменти намиращи се под такива открити тераси е, че е много студено.  За целта е добре да се направи добра топлоизолация и проблемът ще бъде решен.

Изводът е, че за всеки проблем има и решение, важно е да искаме да го решим и да не създавеме неприятности на съседите си. Предимствата на откритата тераса са много и такива решими проблеми не трябва да ни отказват да живеем в такова жилище.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив