Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Сеп 5, 2012

200 русенци са били подмамени да си купят евтини жилища в бившите сгради на Академията за обществени науки и стопанско управление, съобщи bTV. Строителният предприемач Явор Блъсков обаче ипотекирал имотите преди самата продажба. Въпреки че купувачите имат документи, в които се сочи, че имотът е освободен от тежести, нещата не стоят точно така.
Кредитите на Блъсков са на стойност 5 милиона лева и ако не бъдат изплатени  банките могат да вземат сградите чрез съдия-изпълнител. Те вече са задействали процедурата и само отсрочка от тяхна страна може да спаси имотите от разпродажба.

Предприемачът не отрече проблема. Той обаче заяви, че чака да мине кредитен съвет в банката, която да продължи срока за изплащането на кредита му и след това ще реши въпроса като погаси част от задълженията си. Блъсков обеща това да се случи до 10-15 дни.

Ако не се стигне до споразумение обаче, на 21 сетпември ще има търг за продажбата на ипотекираните и след това продадени жилища. За измамените русенци следва само едно - дела срещу предприемача с неизвестен край.

Източник: Труд

Споделете мнението си в дискусията за имотните измами!

Има ли начин да се предпазим от това?

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Тагове

русенци

  

жилища

  

блъсков

  

обаче

  

имотите

  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив