Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Ное 6, 2013

Отчуждаване на над 300 варненски имота предстои във връзка с приетия нов ОУП на града за построяване на скоростна градска магистрала I-ви клас – бул. „Варна“. Предвид вече загубените дела на собственици срещу така приетия ОУП, имотният пазар във Варна е залят от имоти, на които предстои отчуждаване, алармира читател на Ceb.bg.

Инвеститорите в района трябва да бъдат изключително внимателни. Някои агенции за недвижими имоти се опитват тихомълком да „пробутват“ имоти, засегнати от гореспомената магистрала и нейните ускорителни ленти.

Дори след като купувачът започне разглеждането на имоти с въпроса за бул. „Варна“, в началото на разговора повечето брокери се правят, че не са чували, а по-късно започват да говорят за други засегнати имоти, разказва още потърпевшият.

Важно е купувачите да знаят какви са необходимите документи и къде и как могат да направят проверка. На първо място – дали даден имот е засегнат от планирания в ОУП строеж на скоростната градска магистрала. И, ако е засегната само част от имота, ще отговаря ли на изискванията за строеж вече построената в имота постройка или подлежи на събаряне.

При съмнение, изисквайте скица с указване на застрояването, съветва адвокат Антоанета Ненова. Тази скица представлява извадка от действащия Подробен устройствен план (ПУП).

На скицата следва да са отразени частите от имота, които подлежат на отчуждаване, както и границите, в които може да се строи. Юристът допълва, че трябва да се има предвид, че преди отчуждаването общината следва да заплати на собственика отчуждената площ по пазарни цени.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив