Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Мар 28, 2012

Вече са пропаднали няколко крупни сделки, защото купувачите са поискали с 10% по-ниски цени заради по-високия данък

Видимите ефекти от новия по-висок гербов налог върху сделките с луксозни имоти в Лондон не са добри, показват наблюденията на базираната в британската столица компания за недвижими имоти Douglas & Gordon, цитирани от онлайн изданието World Property Channel.

"Часове след като финансовият министър предаде бюджета, пазарът на луксозни имоти в центъра на Лондон вече започна да се срива. Не мисля, че на някой изобщо му е дошло на ума, че много от жилищата в тази ценова категория се купуват от фирми с цели, които не задължително са свързани с отбягването на гербовия налог”, коментира Ед Мийд, директор на компанията.

Мийд посочва, че вече са пропаднали няколко сериозни сделки в Лондон, тъй като корпоративните купувачи не искат да плащат “този абсурден 15% данък”.

“Няколко купувачи се опитаха да компенсират този допълнителен разход, като поискаха цените да бъдат смъкнати с 10%, но това накара продавачите да се оттеглят и така сделките пропаднаха. Последиците от това предизвикаха хаос, разкъсване на веригите в сектора и провал на сделки, които бяха на дни от приключване", допълва той.

"Защо затръшваме врати в лицето на международните купувачи, които направиха Лондон това, което е в момента, харчейки милиарди, докато са тук? Основният източник на притеснение бяха схемите за избягване на гербовия налог чрез специално създадени фирми в чужбина. Този бюджет не постига нищо, тъй като тази практика може да продължи, но ще се използват британски фирми. Това вероятно ще се случи, въпросът е на каква цена", заключава експертът.

www.investor.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив