Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Фев 11, 2014

---

Новини

Истината ще ни направи свободни …

Само истината може да освети историята на Развития социализъм в България.

Лъжите са толкова много, че объркват дори нас, които сме преживяли истината.

Топлофикация София е един най-гадните крадци на пари от коректни граждани.

Държавни институции, държавни и общински фирми, фирми с общинско участие, частни фирми, бивши величия, които отопляват къщите си, крадливи съседи и още и още крадливци не плащат на Топлофикация - София за отопление на имотите си.
Сметки плащат всички, които не могат да се скрият от соц.иалната държава РъБъ.

Днес, през 2014-та година, внуците ни не могат да разберат как ни е изиграла Партията защото не знаят колко дълги и студени бяха зимите преди 40 години. В София зимата продължаваше поне 4 месеца. Зимата беше страшна и защото нямаше топла вода и малко семейства имаха пералня. Тогава нямаше избор на топли, но леки дрехи и изпотяването караше културните хора да се перат по-често. Нямаше прах за пране и ползвахме настърган сапун за пране.
Студена вода и сапун за пране.
Помня !
Помня голямата камина в хола и как я чистех като малко дете. Сгурията хвърляхме по улицата и по тротоарите около домовете си, защото иначе беше непроходимо от сняг и лед.
Помня и печките с нафта.
В мазето ни имаше варел – 200 литра – и всеки ден от мазето носех нафта с туба. Почиствах печката от нагара и зареждах с нафта. Студ, отвратителна смрад и мазен пушек.

Някъде около 1973-та година в центъра на София започна изграждане на тръбопровода на Топлофикация – София. Мащабът на работа беше огромен. Това наложи Партията да разреши майстори да организират частни бригади и да изграждат парните инсталации в кооперации и къщи.
Най-известните бригади бяха на майстор Милан, майстор Жеко и майстор Цанко. Тези герои на Сивия социалистически труд работеха добре, искаха прилична цена и работеха бързо и чисто.

Бригадите на най-известните „парнаджии” имаха толкова много поръчки, че се чакаше по няколко месеца за отговор дали ще могат да приемат „молбата” на кооперация да изградят инсталацията й.
Всеки, който каже, че парните инсталации в кооперации в центъра на София са изградени от Топлофикация и са собственост на Топлофикация е ЛЪЖЕЦ !

ДСК, днешната Банка ДСК, даваше заеми на гражданите, които поискат кредит за изграждане на парната инсталация в къщата или кооперацията си.
Банка ДСК не публикува това в историята си, но всъщност десетки хиляди семейства в центъра на София са благодарни на Банката за помощта да платят изграждането на парната инсталация в дома си.

Как стана изграждането на парната инсталация в нашата кооперация ?
Първо разбрахме коя година ще минат тръбите в района на ул. Цар Иван Асен ІІ. Това определяше срока, защото ако не сме изградили Собствената си сградна инсталация нямаше да ни свържат с ТЕЦ-а и свързването с Топлофикация щеше да стане „някога”.
Всеки живял в НРБ знаеше, че „някога” при социализма означава „никога”
Ако кооперация закъснее и не успее да изгради собствена парна инсталация и собствена Абонатна станция можеше да се включи когато съберат пари за подкуп на началник, който да им позволи да платят нов подкуп на екип от Топлофикация, който да им свърже Собствената инсталация с тръбопровода на ТЕЦ-а.
В София имаше хиляди кооперации, които платиха допълнително пари за да бъдат свързани с тръбопровода на Топлофикация, защото майсторите, които са изграждали Частната им Парна инсталация не бяха от най-добрите и ги бяха излъгали със срока.

Така.  Научихме, че е дошъл редът на нашата улица. Започна разговори със съседните кооперации и търсене на бригада с добро име. Търсене на връзки. Подаръци. Преговори. Общи събрания. Скандали. Уговорки. Скандали. Разговори. Обещания. Търсене на заеми…
Скандали !!!
В нашата кооперация живееше доносник, което отказваше да плаща на частници изграждане на Частна парна инсталация и изграждане на Частна Абонатна станция защото беше братовчед на партизанина Доросиев и не искаше да разбере, че в България работи Сива икономика.
 Заради този нещастник изпуснахме една от бригадите и се наложи да платим 2 пъти по-висока цена за да се включим в срока.
Нашето семейство плати повече от 900 лева в брой.
В кооперацията ни имаше 8 апартамента с площ по 129 кв.м. Всяко семейство плати най-малко по 900 лева за изграждане на Абонатна станция и Парно инсталация.
900 лева беше огромна сума.
Това беше 10% от цената на апартамента ни. Братовчеди бяха принудени от Партията да продадат подобен апартамент на ул. Иван Асен ІІ за 9 000 лева, защото получиха наследство и нямаха право да имат две жилища.
!!!
Не знаехте, нали ?
Партията и Законите в НРБ не разрешаваха на гражданите да имат два апартамента и ги принуждаваше да продават имотите си на верни кадри, с помощта на Общината.

Общите събрания в кооперацията се правеха в нашия хол, защото беше удобно и топло.
Масата в хола беше за 12 човека и имаше място както за всеки от съсобствениците, така и за майсторите, с които преговаряха. Присъствах на интересни срещи и уговорки.
С майстор Жеко се договориха за 900 лева от всеки апартамент за изграждане на Частна парно  инсталация и Частна абонатна станция.  
Всички апартаменти платиха Авансово 50% от цената.
С тези пари майстор Жеко трябваше да купи тръби и материали. С аванса майстор Жеко пое ангажимент да пробие дупките, когато намери време. Майстор Жеко обеща да намери качествени чугунени ребра за да сглоби големи и топлещи радиатори.
Ние поехме задължението да боядисаме веднага радиаторите и да бъдат готови за монтиране, когато бригадата намери време да ги монтира.

Да, когато намери време. Така беше. Частните бригади поемаха десетки сгради едновременно и когато можеха пробиваха дупките. След това купуваха тръбите и материалите за няколко сгради и ги складираха в мазетата им.
Истината е, че майстор Жеко изпълни точно обещаното и получи нашата благодарност и премия от някои от семействата.

Да, премия.
Освен цената от 900 лева някои семейства плащаха премия за допълнителни услуги. Ние платихме премия и получихме „право” да монтираме повече ребра във всяка стая, като си платихме отделно за всяко допълнително ребро. Майстор Жеко прокара тръбите в мазето така, че да не ни съсипе мазето. Мазетата в кооперацията бяха големи като стаи, с високи тавани и големи прозорци.

Първата година работниците на майстор Жеко дойдоха и измериха къде ще бъдат дупките и къде ще минават тръбите в апартаментите и мазетата. След няколко месеца започнаха да пробиват дупките. Бяха много внимателни. Няколко месеца живяхме с дупки към съседите отгоре и отдолу. Нямаше никакви проблеми.
След месеци докараха тръбите и ребрата за радиатори в мазето.
Наредиха ги така, че да може да се минава и да се влиза в мазетата. Отделихме част от Общото мазе и иззидаха стаята за Абонатната станция.
Минаха месеци.
През Втората година, малко преди Топлофикация – София да прокопае улицата ни за да изгради магистралния тръбопровод майстор Жеко дойде с бригадата си и започна монтажа на Парната инсталация.
Всяко семейство плати втора част от цената 900 лева, а ние и други съседи дадохме и премията, заедно с допълнителните пари за ребра.

В моята стая имаше 23 чугунени ребра, в стаята на родителите ми имаше 21 чугунени ребра, в третата спалня имаше 18 чугунени ребра и т.н. С брат ми бяхме боядисали радиаторите и бяхме щастливи когато майсторите грижливо зазидаха дупките между апартаментите.

Когато майстор Жеко предаде на Общото събрание на кооперацията Частната парна инсталация / с Частната Аботанта станция /  тя беше завършена до края на двора ни.
Топлофикация отговаряше за свързване на магистралния тръбопровод с частните парни инсталации.  Топлофикация изграждаше само, само, САМО връзката между тръбопровода по улицата и тръбата под тротоара до нашата, Частна тръба, която изгради майстор Жеко.
Така беше във всяка кооперация или къща в София.
Топлофикация не е собственик нито на Парната интсталация, нито на Абонатната станция !!!
Хората, които твърдят обратното са престъпници .
Хора, които твърдят, че софиянци дължат пари на Топлофикация защото по тръбите им преминава топла вода са престъпници !
Топлофикация София може да получава пари за извършена услуга. Колкото вода или топлина сме ползвали толкова. Всеки лев, който „дружеството” поиска от софиянци за сградна инсталация е КРАЖБА !

Майстор Жеко и всеки от бригадата му печелеха с труда си много пари. Те плащаха на други сиви българи, а те плащаха на други сиви хора и така Сивата икономика се развиваше успешно.
Държавните и Общински дружества отчитаха свършена работа и печалби за неща, които дори не знаеха как се правят…

Топло. Топлофикация. ТЕЦ. Централно парно. Социализъм. Стандарт на живот… думи, думи…
 Те не показват на днешните млади българи какво сме преживяли и как сме си платили, заедно с лихвата и неудобствата Сградната инсталация, която Топлофикация лъже, че е собственост на „дружеството”.
Да, нямаме документ от майстор Жеко, но и Топлофикация няма документ, че е инвестирала в Нашата парна инсталация или в Нашата Абонатна станция. Хиляди софиянци изплатиха заемите си с лихвите и буквално изгладуваха изграждането на Парно инсталацията в жилището си.

Защо в Българските училища не се изучава Сивата история на България ?
Ако малките деца учат как са лъгали и ограбвали дедите им ще знаят как да гласуват и няма да се оставят да ги гонят от Родината им.
Децата трябва да знаят, че преди 1989-та година имаше огромна Сива икономика, която подпомагаше Партията и Държавата и правеше това, което държавните фирми не можеха или не искаха…

Не ползваме парно от 2001-ва година. Махнали сме радиаторите и лирата в банята. Отопляваме се с климатици. Плащаме си коректно сметките за топла вода и такса за входа.
КОЙ разрешава на Топлофикация – София да ни принуждава да плащаме за парно инсталация и кражба на Топлинна енергия от наши съседи ???

Дано да управляват България бъдат избрани политици, които знаят истината и спрат кражбите…
Дано…
Деца, не чакайте, учете и заминете далече, защото тук скоро няма да спрат кражбите !

В социална Франция всеки плаща парно, независимо дали живее в апартамента или не.
Няма опция за изключване, защото ще се наруши топлинният баланс на сградата.
В социална Франция парното се плаща не от наемателите, а от собствениците.
Ако наемател не плаща сметките за парно, ток, вода и портиер, които са част от наема може да бъде изгонен веднага, а неплатените сметки се плащат от гаранцията, която е блокирана в Банка.

Сивата история на България ще се описва дълго защото никой не смее да разкаже какво е направил за да оцелее през онези дълги години.
Когато повечето от сивите българи няма да са живи наследници или адвокати ще публикуват истината.
Тогава ще може да се сглоби пълна картина на живота в НРБ за да стане ясно защо през 2014-та година милиони българи изпитват носталгия по онези години.

В Сивата история на България 8/50 ще разкажа за Казармата
Владимир Йосифов

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Тагове

истината
  
истината
  
историята
  
социализъм
  
българия
  
дори
  
преживяли
  
топлофикация
  
софия
  
пари
  
общински
  
фирми
  
частни
  
съседи
  
плащат
  

топлофикация

  
имотите
  
могат
  
2014-та
  
година
  
партията
  
знаят
  
дълги
  
бяха
  
преди
  
години
  
зимата
  
месеца
  
нямаше
  
топла
  
вода
  
семейства
  
имаха
  
хора
  
пране
  
сапун
  
помня
  
хола
  
улицата
  
около
  
нафта
  
мазето
  
имаше
  
центъра
  
започна
  
изграждане
  
тръбопровода
  
работа
  
наложи
  
бригади
  
парните
  
инсталации
  
кооперации
  

майстор

  

жеко

  
работеха
  
цена
  
няколко
  
дали
  
кооперация
  
инсталацията
  
всеки
  
собственост
  
банка
  
гражданите
  
парната
  

инсталация

  
кооперацията
  
десетки
  
хиляди
  
помощта
  
платят
  
изграждането
  
тръбите
  
иван
  
асен
  
срока
  
собствената
  
сградна
  
тец-а
  
стане
  
„някога”
  
ако
  
изгради
  
собствена
  
парна
  
абонатна
  
станция
  
подкуп
  
платиха
  
допълнително
  
майсторите
  
частната
  
така
  
разговори
  
търсене
  
събрания
  
скандали
  
уговорки
  
плаща
  
частна
  
сива
  
икономика
  
семейство
  
плати
  
лева
  
апартамента
  
парно
  
огромна
  
цената
  
апартамент
  
имат
  
не
  
дупките
  
намери
  
време
  
чугунени
  
ребра
  
сглоби
  
големи
  
радиатори
  
веднага
  
радиаторите
  
бригадата
  
да
  
частните
  
сгради
  
можеха
  
мазетата
  
премия
  
някои
  
плащаха
  
платихме
  
всяка
  
стая
  
къде
  
апартаментите
  
месеци
  
част
  
общото
  
стаята
  
абонатната
  
магистралния
  
тръбопровод
  
други
  
заедно
  
бяхме
  
между
  
когато
  
твърдят
  
престъпници
  
софиянци
  
„дружеството”
  
кражба
  
сиви
  
българи
  
сивата
  
документ
  
история
  
плащаме
  
сметките
  
спрат
  
социална
  
франция
  
онези
  

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив