Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Май 27, 2014

Все повече компании имат изисквания, където е възможно, офисите им да бъдат в зелени сгради, притежаващи сертификати за устойчивост. Това ще стимулира наемодателите да инвестират усилия и да работят сериозно в посока на това да предлагат все повече подобни проекти, защото в противен случай, наемните им нива ще намаляват”, отбеляза на онлайн конференция, организирана от RINFOR Джулиан Едуардс, изпълнителен директор на Tishman International Companies, компанията, която притежава и развива Sofia Airport Center.

Предизвикателства и възможности пред собствениците и компаниите, управляващи площи, предназначени за офиси, логистични центрове и търговия на дребно, бяха идентифицирани на конференцията по следния начин:

Офиси

Бъдещите поколения ще се стремят все повече да съчетават успешно работа и личен живот/забавление. Това ще даде предимство на проектите със смесено предназначение, които предлагат добри възможности за поддържането на този баланс.  Изискванията към работното помещение ще включват офиси тип „отворено пространство“, наличие на място за отдих, кафенета, зали за спорт, разнообразие от заведения за хранене. Глобализацията на фирмите и бизнеса ще налагат все повече офиси да работят 24 часа/7 дни в седмицата.

Складови площи

Този сектор ще претърпи растеж, продиктуван от развитието и разрастването на електронната търговия и пазаруването по телефона. За да се покрият изискванията на електронната търговия за бързи и ефикасни доставки, ще се обособяват мини центрове за складиране на стоките. Освен това, поради ограничената търговска площ на магазините за хранителни стоки, те ще имат нужда от постоянно обслужване от локални складови помещения.

Има много остарели складове, в които не може да се инсталира модерна технология и стелажни системи. Допълнително тяхното местоположение често е твърде отдалечено, за да отговори на нуждата за доставка в рамките на същия ден за големите градове. Именно тези фактори ще наложат модернизирането на съществуващи складове, където това е възможно, и строежа на нови складови площи.

Търговия на дребно

С развитието на интернет търговията, ролята на големите молове ще намалява. Въпреки това, големите магазини ще продължат да съществуват, тъй като предоставят услуги, от които хората имат нужда. При търговията на дребно все повече ще се увеличава ролята на друг тип търговия - „кликни и притежавай“, където хората ще вземат покупките си от търговските обекти, вместо да изберат да им бъдат доставени до дома или офиса. Търговците на дребно ще трябва да се адаптират към новите реалности на пазара, който се променя.

 

Източник: Economynews.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив