Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Окт 17, 2012

Първокласните търговски центрове ще имат най-добро представяне и ще носят по-стабилна доходност заради очаквания лек ръст на наемните нива

Слабо и неравномерно възстановяване на пазара на имоти в Европа като цяло може да се очаква да започне през 2014 г., прогнозира инвестиционната компания RREEF, която е част от групата на Deutsche Bank.

“Представянето на сектора на недвижимите имоти на повечето пазари в Европа се очаква да отслабне още до края на тази година”, посочват от RREEF в актуалния си стратегически доклад, цитиран от онлайн изданието Property Investor Europe.

"Според нашите прогнози капиталовите стойности ще останат стабилни в северната част на континента и ще падат на южните пазари през следващите от 12 до 24 месеца. Бавно възстановяване може да се очаква да започне през 2014 г.”, посочва се в доклада.

Експертите констатират, че дълговата криза в еврозоната спомага за забавянето на икономическата активност и изостря поляризацията между северните и южните пазари на имоти в Европа.

В доклада е записано още, че нито една държава няма да се ползва с имунитет спрямо кризата, но се очаква еврозоната да не се разпадне и реформите в крайна сметка да започнат да дават плодове.

От компанията прогнозират, че първокласните търговски центрове ще имат най-добро представяне и ще носят по-стабилна доходност заради очаквания лек ръст на наемните нива.

Секторът на търговията на дребно в Централна и Източна Европа ще продължи да предлага атрактивни възможности, а по-сериозни доходи на инвеститорите ще носят логистичните имоти в региона.

Изключително позитивен сценарий очертават експертите за пазара на офиси в Лондон.

Офисите в Дъблин и търговските центрове в Испания имат сериозен потенциал за растеж в дългосрочен план заради ниската база, която достигнаха в периода на кризата, пише в доклада.

Влошават се обаче перспективите пред френските пазари, а заради агресивната ценова политика все повече ще намалява доходността от инвестициите в Полша и Швеция, смятат експертите.

източник: investor.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив