Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Юни 5, 2014

Париж не е само градът на любовта и модата

Според ново проучване на фирмата за търговски недвижими имоти CB Richard Ellis, френската столица е класирана като най-популярен в света пазар за сектора „търговия на дребно“ през миналата година“. Резултатът, довел до това класиране, е: привлечени 50 нови марки през 2013 година!

Токио е на второ място – той е привлякъл 48 нови участници миналата година, двойно повече в сравнение с 2012 г. Хонг Конг, Абу Даби и Берлин формират челната петрока на водещите пазари на търговски площи в света.

Търговците на дребно като цяло са насочени към по-зрелите пазари, които вече имат пазар. Само един от 19-те града, класирани от CBRE – Ханой във Виетнам – не е зрял „ритейл“ пазар.

Тази година в класацията има 18 „зрели“ градове, докато в списъка за предходната годиа те бяха 14. Фирмата определя „зрелите“ градове за ритейл сектора като такива, в които са представени поне 25 на сто от всички 334 големи ритейл вериги.

„Подобряването на икономическите перспективи в Западна Европа и Северна Америка карат водещите световни вериги за търговия на дребно да пренасочват своите планове за разширяване към развитите пазари и по-големите дестинации за търговия на дребно по света“, каза Хосе Луис Мартин, старши анализатор по трансграничната търговия на дребно в CBRE.

Въпреки че САЩ не се похвали всички градове, включени в списъка, американските търговци на дребно са “ далеч от “ най- Global, с 80 на сто като присъствие в Северна и Южна Америка; Европа, Близкия Изток и Африка; и Тихоокеанска Азия региони, според проучването. Лондон е топ цел за американските търговци на дребно. По думите му, зрялостта на американския пазар насърчава местните марки да търсят повече реализация извън родните си граници в търсене на възможности за растеж.

 

Източник: 1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив