Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Ное 7, 2013

Мултидисциплинарен екип от учени триумфира над 58 участника от 15 страни, като бе избран за победител в състезание за градско проектиране в крайстчърч, Нова Зеландия. Екипът е съставен от експерти на строителната фирма Holloway Builders в крайстчърч, римската Anselmi Attiani architects и Cresco Engineers.

Когато проектът получи своето финансиране, дизайнът ще превърне 8 149 кв. м реновирана земя в центъра на Крайстчърч в енергично ново селище. При строителството ще се използват трайни и устойчиви строителни материали с ниска поддръжка, като ще се включат най-новите техники за сеизмична устойчивост - известни като ARMIDILLO.

Стартиран през септември 2012 г., конкурсът, наречен „Breathe“, предизвика международни архитекти да представят иновативни градски концепции за вилно селище със средна плътност за възстановяване на града. Проектът, представен от отбора-победител, е похвалена от журито като „добре проектиран и структурно новаторски, а също така достъпен и устойчив“.

Конкурсът Breathe е само една част от многостранен план на Крайстчърч за възстановяване на града по устойчив и достъпен начин след мощното земетресение през 2011, което отне живота на 185 души и срина голяма част от района. Изграждането на новото селище в сърцето на общността се възприема като не само като проект от първостепенно значение за възстановяванетона Крайстчърч, но и като нещо много важно за морала и духа в общността. Местната управа се надява да използва проекта като стъпка напред за региона чрез създаване на ново и иновативно лице на устойчивия живот в градския център.

Обширният комплекс предвижда търговска площ във външната част на приземното ниво, с множество безистении проходи, водещи към вътрешен двор, който ще има интерактивен фонтан лято и басейн. Дворът съсредоточава удобства и функционални зони като детски център, зали за семинари, професионални студиа, малки офиси, здравна клиника и др. За жилищни пространства проектът превижда за 72 облицовани в дърво жилища, състоящи се от средно големи апартаменти и самостоятелни 2- или 3-етажни къщи.


Източник: 1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив