Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Яну 24, 2012

Нова тенденция, която ще очертае 2012 година на пазара на имоти в София според агенция АДРЕС, е ръстът в обема сделки за жилища в достигнатите до метрото по-крайни квартали на столицата. 
С около 15% се очаква да нарасне интересът към имоти в тези райони, като основната причина за това се крие в новите транспортни връзки. 
Надежда, Дружба и Банишора ще стават все по-атрактивни за купувачите поради удобствата на метрото, чиито нови линии ще започнат да функционират това лято. Пример за това е и активността в Надежда, която през последните месеци догонва тази в Младост. Краят на строителните работи в Лозенец, в комбинация с появата на метростанции в квартала, ще се превърнат в предпоставки този район да възвърне старата си слава.
„Най-приближените до Цариградско шосе части на Дружба ще имат метро след няколко месеца, а вътрешната инфраструктура на този район е изключително добра с много магазини и големи детски площадки. Клиентите постепенно започват да оценяват локацията по различен начин – повече като достъпност и удобство и по-малко като имидж.” , споделя Калоян Богданов от агенцията и допълва, че с новите 12 линии на градския транспорт в София хората могат за броени минути да се придвижат до станция на метрото, а оттам – за още няколко минути до идеалния център на столицата. Така места, които доскоро са били немислими за живеене от семейства с малки деца като близкото село Локорско, например, ще се окажат на 33 минути от ЦУМ и Шератон.

 

www.economynews.bg

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив