Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Сеп 24, 2013

Плаващите домове са традиция в Холандия от много години. Изглежда тази практика започва постепенно да се поркрадва и другаде по света, тласкана от чисто прагматични мотиви. Скоро такива домове се очаква да се появят по водните пътища на Лийт, Единбург. Тези скромни, енергийно ефективни двустайни жилища ще използват слънчева енергия и ще се продават значително по-евтино от домовете с аналогичен размер във все по-скъпата шотландска столица.

Все още няма детайлни планове на плаващите къщи. Според видео, което компанията-създател SRT Ecobuild е качила в YouTube, те ще са с размери 5 на 10 метра. Ще се захранват основно със слънчева енергия и ще се отоопляват с въздушни термопомпи. Освен това ще си събират дъждовна вода, за да могат да бъдат близо до статут на самодостатъчност. За да се намали въздействието върху местната околна среда, те ще бъдат построени предварително.

Очаква се тези домове да са значително по-евтини от местните къщи в Единбург поради факта, че за тяхното изграждане не се налага д се купува земя. Така къщите-лодки ще струват по около 95 000 лири – на фона на цена от 150 000 - 200 000 лири за дом върху земя.

Домовете ще имат минимално въздействие върху земята и ще изисквар минумум средства за „акостиране“. Все пак управата на Единбург ще трябва да помисли за евентуиалните регулации на такива домове.


Източник: 1kam1.com

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив