Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Окт 8, 2015

Къщите, които клиентите най-често търсят, са в затворени комплекси в екологично чисти и комуникативни райони Къщите, които клиентите най-често търсят, са в затворени комплекси в екологично чисти и комуникативни райони
 
Къщите в затворени комплекси се търгуват все по-активно през последните шест месеца, показват данни на компания за луксозния сегмент на недвижимите имоти.
Къщите вече успешно конкурират апартаментите, изградени на същия принцип, тъй като предлагат по-голяма площ и повече удобства на относително близки ценови равнища.

"Къщите, които клиентите най-често търсят, са в затворени комплекси в екологично чисти и комуникативни райони в периферната линия между София и Витоша", казва Весела Илиева, изпълнителен директор на компанията, цитирана от БТА.

"Това са сгради, които разполагат с всичко необходимо и залагат на практичното. Клиентите ги харесват поради липсата на нужда от поддръжка, излишни такси и заплащане на екстри, които практически не се използват", коментира Илиева.

По думите й, купувачите на къщи са хора, с които допреди 4-5 години са  договаряли сделки за апартаменти, отново в затворени комплекси. Клиентите са мениджъри на средни или високи позиции, за които ипотечните кредити с ниски лихви са не просто изгоден, но и предпочитан вариант за покупка на желания дом.

"Хората, които допреди няколко години купуваха апартаменти в затворени комплекси, днес отново идват при нас с молба за къща на същия принцип. Обикновено тези хора вече имат още едно или две деца и търсят достъпен, но и качествен начин за подобряване на стандарта на живот", казва Весела Илиева.

"Клиентите ни продават апартамента си в затворен комплекс и с доплащане в рамките на около 20-30 на сто, се сдобиват с къща. Така те продължават да използват позитивите на затворения комплекс - социална среда, сигурност, осигурена поддръжка, като в същото време разполагат с много по-голяма и самостоятелна площ", разяснява още Илиева.
 
Източник: dom.dir.bg
 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив