Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Анализи

Добави коментар

Ное 26, 2013

Люксембург, Кипър, Британските Вирджински острови и Сейшелските острови не отговарят на международните стандарти за данъчна прозрачност, според доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), публикуван в петък.
 
ОИСР класира 50 страни и юрисдикции според тяхната данъчна прозрачност, след като призова за по-голямо международно сътрудничество срещу укриването на данъци.
 
Люксембург, Кипър, Британските Вирджински острови и Сейшелските острови бяха посочени като „не отговарящи на изискванията“. Австрия и Турция бяха оценени като „частично съвместими“.
 
Страните, които не отговарят на изискванията, не успяват да споделят информация за данъкоплатците с други държави ефективно или не събират информация за корпорациите, регистрирани на тяхна територия, според оценката на ОИСР.
 
Великобритания и САЩ „до голяма степен съответстват“, но се нареждат след страни като Канада, Китай, Франция, Индия и Япония, определени като „съвместими“.
 
ОИСР в последно време е особено силно фокусирана върху укриването на данъци и избягването на данъци от страна на дружествата – и справянето с този проблем.
 
Миналия месец организацията публикува писма, които е получила от страна на европейски компании, включително Diageo и Газпром, както и групи, представляващи американските мултинационални компании, с молба да преразгледа предложените мерки за борба с укриването на данъци, сочещи, че плановете й могат да ударят търговията и инвестициите.

 
Източник: 1 към 1

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив