Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Фев 27, 2013

Рeмонтите във Франция се извършват различно от начина, по който ние, българите, сме свикнали. Брокер Владимир Йосифов отБряг имотиобяснява, че за французите не е важно дали изпълнението ще е съвсем точно, а дали ще бъде здраво.

Дали на белия таван или по пода ще има цветен латекс, дали шкафът в банята ще е леко накриво или някоя плочка ще е по-така, за френските майстори няма голямо значение. Те не се вживяват и няма да ви разберат, ако искате от тях да го направятпо конец, твърди брокерът.

Въпреки това ремонтите във Франция са невъобразимо скъпи, а майсторитемного ухажвани. Оферта за боядисване на студио от 40 кв.м започва от 17-19 000 евро. Възможно е цената да се свали до 10-12 000 евро. Смяна на електроинсталацията стартира от 14-15 000 евро и в последствие може да се договори за 7-8 000 евро. Половината от сумата се плаща предварително.

Клиентът избира качеството на материалите. Трябва да организирате майсторите и доставките на материалите, съветва специалистът. Това означава, че поне три месеца по-рано трябва да започнете да работите за ремонта. Ако имате намерение да сменяте и кухнята, прибавете от 15 до 25 000 евро зависимост от фирмата, качеството на уредите и шкафовете и гаранциите).

Трябва да ви е ясно, че при забавяне на плащане синдикът има право да ви принуди да напуснете жилището си и да го продадете, за да платите своя дял от разходите, предупреждава Йосифов.

Съдиите са безкомпромисни. Точно определено е през колко години се сменя покривът (зависи от градината на покрива), асансьорът, паркът в двора и т.н. Също така има фиксирани срокове за пребоядисване на фасадата, заплата на градинар, чистач, портиери и други.

Френска традиция е апартаментите да се продават празни, разкрива още експертът. Държавата е убедила гражданите си, че е по-добре да изхвърлят мебелите и оборудването изключение на кухненското обзавеждане). Така купувачите могат обстойно да огледат имота, за да не се налага да предявяват съдебни претенции след време. Когато имотът е празен, всеки дефект се вижда ясно.

Докато търсите подходящ имот, оглеждайте и оферти за мебели и оборудване, препоръчва брокерът. Така ще може да пресметнете каква сума ще ви трябва, за да превърнете новия си дом в приятно място за живеене. Разходите за ремонт и обзавеждане са значителни, затова трябва да се калкулират внимателно.

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив