Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Статии

Добави коментар

Дек 22, 2013

Проблемите с течащия покрив е един от най-неприятните, с които се сблъскват собствениците на апартаменти живеещи в етажна собсвеност. Най-потърпевши са предимно тези, които живеят на последните етажи. По принцип е хубаво на определен период от време да се прави профилактика, която се извършва, чрез термографско обследване,  което да установи и локализира проблемните участъци още преди да са стигнали и довели до теч и компрометиране на  хидроизолацията на самия покрив. Това обаче рядко се случва, тъй като хората не са свикнали да се грижат, както за своето здраве, камо ли за покрива на сградата в която живеят.

Какво да правим, ако покрива протече?

Ако живеете в етажна собственост, първо трябва бързо да направите общо събрание на което да разисквате създалият се проблем и се вземе решение за неговото решаване.

Начините за решаване са два:

Единият да се престъпи към цялостен ремонт на самия покрив, който е по скъпият вариянт, тъй като цялостната подмяна на хидроизолацията е около 30 лв на кв. метър.

Вторият е да се направи термографска диагностика на състоянието на покритието, като се локализират само проблемните участъци и след това се направи само частичен ремонт на компрометираното покритие на покрива.

Фирма Ай Би Би Ес EООД има опит в локализирването на течове по покриви на сгради и може да бъде в помощ на етажната собственост при решаването на този много сериозен проблем. За целта разполага, както с професионална термографска камера Flir, така и със специализиран локализатор за откриване на течове. Ще Ви покажем термографски снимки на покриви с проблемни участъци.

   

Най-големите проблеми с течове по покриви на сгради в нашата практика срещаме в жилищни блокове строени по времето на социализма. Проблемът при тях е, че там живеят хора, които имат малки финансови възможности и много трудно се организирват и се грижат за общите части от етажната собственост. Много е трудно да се промени съзнанието на повечето хора, че полагайки малки но системни грижи не само за собственото си жилище, но и за общите части в сградата, където живеят, толкова техните разходи за тази поддръжка ще е в пъти по-малка в сравнение с един цялостен ремонт. Профилактиката е в основата да си спестим бъдещи проблеми и не на последно място и на финансови средства.

Не мога да не спомена, че има  и етажни собствености, в които живущите живеят в разбирателство и полагат общи грижи за средата в която живеят. Това е едно от важните условия да запазите висока цената на Вашето жилище. При една продажба, купувачът винаги гледа в какво състояние са общите части, а последните етажи се избягват точно заради течовете от покривите на сградите

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив