Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Юни 22, 2012

След няколко дни 3-ма варненци ще получат в банковите си сметки общо 120 000 швейцарски франка - около 200 000 лв., от покойния си чичо в Швейцария.

За разлика от хиляди българи, които цял живот мечтаят за богат вуйчо в Америка наследството за тези хора се превърна в реалност.

Да се получи наследство в чужбина, е и лесно, и трудно. Сравнително лесно е, ако го има. Но напълно невъзможно е, ако съществува само в нечии фантазии.

Правилата в различни страни са различни. Повечето държави нямат ангажимент да търсят наследници на свои починали граждани. Задължение на наследниците е да се обадят, стига да знаят къде да направят проверка.

В някои страни, напр. Англия и САЩ, това може да стане в публични сайтове, където се публикуват имена на починали, които не са оставили завещания и данни за близки.

В други страни - като Германия и Швейцария например, службите по наследствата публикуват обяви в местни или световни вестници и с това ангажиментът им приключва.
Понякога информация за търсени наследници се публикува от адвокатски къщи. Те се заемат с подобни случаи с надежда да открият роднини и да приберат 20% от наследството. Такива поне са тарифите в Англия, Германия и САЩ.

По-лесно е, когато емигрантите са оставили завещание, в което споменават евентуални наследници по света. Тогава адвокатските кантори, които пазят завещанието, търсят наследниците и вземат такса за намиране.

Напълно невъзможно е обаче да се открие наследство, което съществува само във фантазиите на някого. Хиляди хора таят надежда, че богати роднини са им оставили нещичко зад граница, и са готови да броят луди пари, само и само да открият митичните
милиони. Но когато разберат цените, които искат за това компании в чужбина, обикновено се отказват. Опитен адвокат или частен детектив по света вземат между 100 и 150 долара на час.

За няколко български случая в Швейцария, Англия, Германия, САЩ и Израел разказваме в следващите редове.

Трима българи между 40 и 45 г. получиха общо 120 000 швейцарски франка (около 200 000 лв.) наследство от покойния си чичо в Швейцария. Това стана след 11-месечно издирване на "24 часа". По тяхна молба публикуваме само инициалите им.
Всичко почна през юли 2011 г.

 Източник: 24 часа

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

							Владимир Йосифов

Владимир Йосифов
Консултант
София

							Антон Илиев

Антон Илиев
Брокер
София

							Таня Китик

Таня Китик
Консултант
София

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив