Регистрация Забравена парола

home home   Мобилна версия

Любопитно

Добави коментар

Юни 22, 2012

След няколко дни 3-ма варненци ще получат в банковите си сметки общо 120 000 швейцарски франка - около 200 000 лв., от покойния си чичо в Швейцария.

За разлика от хиляди българи, които цял живот мечтаят за богат вуйчо в Америка наследството за тези хора се превърна в реалност.

Да се получи наследство в чужбина, е и лесно, и трудно. Сравнително лесно е, ако го има. Но напълно невъзможно е, ако съществува само в нечии фантазии.

Правилата в различни страни са различни. Повечето държави нямат ангажимент да търсят наследници на свои починали граждани. Задължение на наследниците е да се обадят, стига да знаят къде да направят проверка.

В някои страни, напр. Англия и САЩ, това може да стане в публични сайтове, където се публикуват имена на починали, които не са оставили завещания и данни за близки.

В други страни - като Германия и Швейцария например, службите по наследствата публикуват обяви в местни или световни вестници и с това ангажиментът им приключва.
Понякога информация за търсени наследници се публикува от адвокатски къщи. Те се заемат с подобни случаи с надежда да открият роднини и да приберат 20% от наследството. Такива поне са тарифите в Англия, Германия и САЩ.

По-лесно е, когато емигрантите са оставили завещание, в което споменават евентуални наследници по света. Тогава адвокатските кантори, които пазят завещанието, търсят наследниците и вземат такса за намиране.

Напълно невъзможно е обаче да се открие наследство, което съществува само във фантазиите на някого. Хиляди хора таят надежда, че богати роднини са им оставили нещичко зад граница, и са готови да броят луди пари, само и само да открият митичните
милиони. Но когато разберат цените, които искат за това компании в чужбина, обикновено се отказват. Опитен адвокат или частен детектив по света вземат между 100 и 150 долара на час.

За няколко български случая в Швейцария, Англия, Германия, САЩ и Израел разказваме в следващите редове.

Трима българи между 40 и 45 г. получиха общо 120 000 швейцарски франка (около 200 000 лв.) наследство от покойния си чичо в Швейцария. Това стана след 11-месечно издирване на "24 часа". По тяхна молба публикуваме само инициалите им.
Всичко почна през юли 2011 г.

 Източник: 24 часа

 
 

Добави коментар

 

Още публикации

Полезни сайтове

  • bgtop.net

    Топ класацията на българските сайтове

Анкета

Имаме ли нужда от закон, който да регламентира дейността на брокерите?
Резултати Архив